Ha kell, ingyen is odaadja saját földjeit az állam

agrarszektor.hu
Újabb egy évig művelhetik az államtól ingyenes használatra kapott földeket a hátrányos helyzetű települések. A műveléshez anyagi támogatást is kapnak, amely több mint 500 ember közfoglalkoztatására elegendő. A programban résztvevők a helyi közétkeztetés számára termesztenek zöldségeket és gyümölcsöket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ingyen használhatják újabb egy évig az államtól kapott földjeiket a hátrányos helyzetű települések - közölte a Magyar Nemzet. A Belügyminisztérium szerint a programra félretett keret idén májustól 2016.április 30-ig fedezi a földek megműveléséhez és a közfoglalkoztatáshoz szükséges forrásokat.

A program részeként a résztvevő települések nem csökkenthetik a tavaly bevont földterület nagyságát és a közfoglalkoztatottak számát, de újabb földterületeket vonhatnak be a termesztésbe. A résztvevő települések a helyi közékeztetés számára termesztenek zöldséget és gyümölcsöt, a felesleget pedig szétosztják a rászorulók között. Az anyagi támogatás 509 ember közfoglalkoztatásához járulhat hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58