Horrorisztikus: már a világűrből is látszanak a kaliforniai erdőtüzek

Horrorisztikus: már a világűrből is látszanak a kaliforniai erdőtüzek

agrarszektor.hu
A NASA Aqua nevű műholdja szeptember 15-én készített felvételt az Egyesült Államokról. Ezen jól kivehetőek a nyugati parton tomboló tüzek füstje, valamint több trópusi vihar és ciklon is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A felvételen jól látható, hogy a nyugati parton tomboló tüzek füstje miként sodródik keresztül az országon. Emellett több trópusi vihar és ciklon is látható a képen, így az Amerikát éppen elérő Sally hurrikán is. A képen a vörös foltok azokat a területeket jelölik, melyek környezetükhöz képest jóval melegebbek. Az Egyesült Államok nyugati régióiban több ilyen pont is látható, ezek tüzeket jelölnek, írta meg a 24.hu.

A képen négy trópusi vihar vagy ciklon is kivehető, balról jobbra haladva ezek a Karina, a Sally, a Paulette és a Teddy. A Sally hurrikán 15-16-án éjszaka érte el Amerikát jelentős áradásokat okozva. Bár a műholdak naponta rengeteg képet készítenek, ritka, hogy egyetlen felvételen ilyen sok természeti katasztrófa szerepeljen.

A kaliforniai tüzek füstje egyébként olyan hatalmas, hogy már Európát is elérte, ahogy arról az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

(Címlapkép forrása: NASA)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?