Áttörés jöhet a globális mezőgazdaságban: ezt sok gazdának meg kell lépnie

Áttörés jöhet a globális mezőgazdaságban: ezt sok gazdának meg kell lépnie

agrarszektor.hu
A BASF Mezőgazdasági megoldások divíziója globális szén-dioxid-gazdálkodási programot indít, amely lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy csökkentsék CO2-kibocsátásukat. A mezőgazdaság a globális CO2-kibocsátás mintegy 20%-áért felelős, ezért a szén-dioxid-hatékonyság szempontjából jobb mezőgazdasági gyakorlatok jelentősen hozzájárulhatnak az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A BASF olyan programot hoz létre, amely lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy nyomon kövessék a CO2-kibocsátást csökkentő intézkedéseiket, és jobban kihasználhassák azok előnyeit. A vállalat ezzel is hangsúlyozza, hogy igyekszik hozzájárulni az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez. A globális szén-dioxid-gazdálkodási program a BASF Mezőgazdasági megoldások divíziójának arra irányuló kötelezettségvállalását fogja támogatni, hogy 2030-ig 30%-kal csökkentse az egy tonna terményre jutó szén-dioxid-kibocsátást a búza, a szója, a rizs, a repce és a kukorica esetében. A BASF 2022-től kezdődően szakaszosan indítja el a programot - olvasható a BASF közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A globális szén-dioxid-gazdálkodási program a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat támogatja, és elősegíti a BASF portfóliójának minél előnyösebb felhasználását a gazdák körében. Ez a vetőmagoktól, illetve az innovatív kémiai és biológiai növényvédő szerektől kezdve a digitális gazdálkodásig és a műtrágyakezelési megoldásokig számos területet lefed. A programot a fejlesztések irányítására és értékelésére szolgáló fenntarthatósági eszközök fogják erősíteni, amelyek segítik a gazdálkodókat abban, hogy megfelelő döntéseket hozzanak a fenntartható gazdálkodási gyakorlatuk során. A program abban fogja támogatni a gazdálkodókat, hogy csökkentsék a gazdaságon belüli kibocsátásokat, és növeljék a talaj szénlekötését. Ezen túlmenően a BASF ki fogja építeni azt a globális keretrendszert, amely lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy elismert tanúsítóktól szén-dioxid-krediteket szerezzenek, amely a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére tett erőfeszítéseik eredményeként második bevételi forrást jelent majd.

EZ IS ÉRDEKELHET

A gazdálkodók fontos szerepet játszanak az üvegházhatású gázok nulla nettó kibocsátásának elérésében és a globális felmelegedés visszafogásában. A BASF programja holisztikus megközelítést alkalmaz a nagyobb hozam elérése érdekében, és még jobban támogatja a gazdálkodókat abban, hogy rugalmasabbá tegyék a mezőgazdasági műveleteket és növeljék a termelékenységet.

Globális szén-dioxid-gazdálkodási programunk elindítása a fenntartható mezőgazdaság iránti szilárd elkötelezettségünk bizonyítéka. Az egész világon lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy növeljék a talaj egészségét, csökkentsék a kibocsátást, megkössék a szén-dioxidot, és egyúttal jutalmat kapjanak az éghajlatváltozás elleni küzdelem során tett fenntarthatósági erőfeszítéseikért  

- fejtette ki Vincent Gros, a BASF Mezőgazdasági megoldások elnöke.

EZ IS ÉRDEKELHET

A BASF Mezőgazdasági megoldások divíziója a közelmúltban megkezdte első többéves szabadföldi kísérleteit. Ezek a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokra, illetve a szén-dioxid talajban történő megkötésére összpontosítanak, és az a céljuk, hogy már a gazdaság szintjén csökkentsék a kibocsátásokat. A kísérletek eredményei olyan ajánlatokhoz kidolgozásához fognak vezetni, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodók számára, hogy a xarvio® platform digitális gazdálkodásban kínált előnyeit, valamint a vállalat nemzetközileg elismert fenntarthatóságértékelő eszközét, az AgBalance®-ot az adatok értékelésére és a fenntarthatóság javítását célzó megalapozott döntések meghozatalára használják.

Címlapkép forrása: BASF

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?