Kövérék nem kérnek a földadóból

MTI
A vidék képviseletéről, a gazdák problémáiról is szó volt a Kisgazda Polgári Egyesület szombati budapesti közgyűlésén. Az egyesület ellenzi az esetleges földadót.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

 

A májustól hatályos új földforgalmi törvény piaci hatásairól és a várható újabb földügyi jogszabályi változásokról is szó lesz kétnapos agrárkonferenciánkon. Jelentkezzen most!

Az ülés szünetében tartott sajtótájékoztatón Kövér László, az Országgyűlés elnöke a lehetőségként felmerült termőföldadó kérdéséről azt mondta: a gazdálkodók nem hagyhatók bizonytalanságban, ezért a Fidesz frakciója foglalkozni fog a kérdéssel.

A föld adóztatásának lehetőségéről Turi-Kovács Béla, az egyesület elnöke, fideszes országgyűlési képviselő beszélt a sajtótájékoztatón, rámutatva: az önkormányzatoknak lehetőségük lesz helyi adók kivetésére. Hangsúlyozta: a termőföld megadóztatását szervezete nem tartaná szerencsésnek, mert a magyar mezőgazdaság csak úgy őrizheti meg húzóágazati szerepét, ha újabb terhek nem sújtják.

Kövér László ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: a központi kormányzat átengedi a mérlegelést a települési önkormányzatoknak, amelyek különböző helyzetük okán eltérő gazdálkodási feltételeket alakíthatnak ki az ország különböző pontjain, ami valóban nem szerencsés. Hozzátette ugyanakkor: még gazdálkodók között is vallják azt a véleményt, hogy méltányos lehet a föld adóztatása, hiszen területalapú támogatás is jár utána.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?