Védje meg a kormány a magyar földtörvényt! - szólít fel a Fidesz

MTI
Védje meg minden lehetséges eszközzel a kormány a földtörvényt - szólította fel a kormánypárt sajtóirodája szerint a Fidesz a kabinetet. Az Európai Bizottság ma jelentette be, hogy kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a májustól hatályos új földügyi szabályozás miatt. A Fidesz szerint viszont a földtörvény a "a magyar gazdák érdekeit védi a külföldi spekulációval szemben".

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Fidesz reagálásában úgy fogalmaz, hogy nem ért egyet "az Európai Unió újabb nyomásgyakorlási kísérletével". A párt szerint a "támadás" mögött erős üzleti lobbiérdekek állnak, azoké, akiknek szúrja a szemét, hogy az új földtörvénnyel a külföldi spekulánsok helyett a magyar földművesek, a nagybirtokok helyett pedig a családi gazdaságok részesülnek előnyben.

"A célunk továbbra is a kis- és közepes gazdaságok erősítése, és ragaszkodunk ahhoz, hogy arányukat a jelenlegi 50 százalékról 80 százalékra növeljük a nagybirtokokkal szemben" - tartalmazza a Fidesz-közlemény.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?