Amerikai gabonaóriáshoz igazol át a volt Cargill vezér

agrarszektor.hu
Egy hónapja számoltunk be arról, hogy 20 év után távozik posztjáról a magyar gabonapiacon vezető szerepet betöltő Cargill Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kócza Zsolt. Az vezetői feladatokat ideiglenesen Daróczi Balázs, a Cargill Magyarország gazdasági vezérigazgató-helyettese vette át, Kócza Zsolt viszont nem nyilatkozott arról, hogy hol folytatja szakmai pályafutását.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szakember az agrárszektor.hu kérdésére a napokban elmondta, hogy pályafutását egy ugyancsak amerikai gabonamultinál, az Archer Daniels Midland Company (ADM) régiós igazgatójaként folytatja. Kócza Zsolt az ADM Magyarországot érintő terveiről nem nyilatkozott, ahogy a vállalat térségbeli aktivitásáról sem közölt részleteket.

A New York-i tőzsdén jegyzett ADM profilja a Cargilléhoz hasonló, a decaturi (Illinois) központú vállalat fő tevékenysége a gabona, olajosmagvak, fehérjenövények és egyéb árupiaci termények kereskedelme, feldolgozása és logisztikája, valamint a feldolgozott termékek forgalmazása. A vállalatcsoport 270 gyárat, és 420 felvásárlási-kereskedelmi központot működtet világszerte.

Érdekes részlet, hogy az ADM egyike az Oxfam International által azonosított un. ABCD vállalatoknak, azaz a világ legnagyobb gabonakereskedő birodalmának, a magyar piacon is jelen lévő Bungéval, Cargillal és a Louis Dreyfussal egy sorban. A Oxfam becslései szerint az említett négy konglomerátum a világ gabonakereskedelmének 75-90%-át fedi le.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?