Óriás gépszörnyek akcióban (x)

agrarszektor.hu
Az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye lesz, amit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével közösen szervez, 39 hektáros területen. A legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek. Munkaeszközök, gépek, gépkapcsolatok hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban. Időpont: 2017. május 31. - június 1., helyszín a Fejér megyei Mezőfalva. A belépés díjtalan.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Zajlanak az előkészítő munkák

Gőzerővel zajlanak az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva előkészítési munkálatai. A rendezvény területét a szervezők már bevetették fűvel, az ingyenes parkolók kialakítása folyik. A mikro és demóparcellákban elkezdődtek a tavaszi vetések, hamarosan megkezdődnek a szükséges építési munkák is.

Agrárgépek és termesztéstechológia a terepen

Mezőfalván az állógépes bemutató mellett meg lehet tekinteni a széles körű gépkínálatot és az új technológiákat a gyakorlatban, akár bemutatók közben. A vetéstechnológiai területen - a már tavaly ősszel kialakított parcellákban - számos cég pártatlan gondozással nevelt növényei mutatkoznak be, megismertetve az érdeklődőkkel a legújabb nemesítési és kutatási eredményeket.


Ön is részt venne kiállítóként?
Amennyiben Ön vagy vállalkozása részt venne kiállítóként a rendezvényen, kérjük, töltse ki az alábbi linkekre kattintva elérhető jelentkezési lapot.
Gépes kiállítók
Egyéb kiállítók

A szervezők várják a mezőgazdaságban érintett vállalatok, gazdaságok, őstermelők érdeklődését is. Ha az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow Mezőfalva kapcsán bármilyen kérdése lenne, készséggel várjuk a szantofoldinapok@nak.hu e-mail címen.

A kiállítók jelentkezési határideje 2017. április 25-e.

 

Mezőfalván többek közt látni lehet majd:
  • Antonio Carraro ültetvényápoló traktorokat, amik megfordítható kormány-ülés vezérlőközponttal rendelkeznek. További paraméterek: ACTIOTM - 15 fokos elfordulás az első és a hátsó tengelyek között, biztonságos eszközvezérlés, terhelt állapotban is kiegyenlített talajnyomás, stabil kormányzás, a legkisebb külső szélesség 106 cm, teljesítménykategória: 26 - 99 LE, ergonomikus kialakítás.
  • Amazone intelligens munkagépeket - UX vontatott permetezőt. Az AMAZONE sok éven át folytatott szántóföldi kísérletek, a gazdákkal, a tudomány és a tanácsadás képviselőivel folytatott eszmecserék alapján kifejlesztette költségcsökkentő koncepcióját, amely több termés, kevesebb üzemanyag és kevesebb munkaidő elérését kínálja. Ehhez az "intelligens növénytermesztés" minden területén rendelkezésre állnak a gépeik. A maximálisan 6200 liter névleges térfogatú és akár 40 méter munkaszélességű UX permetezőgép kompakt méretű, mozgékony, könnyen kezelhető, a szórókeret optimális csillapításával a legnagyobb szórási és vontatási sebességek elérésére is alkalmas. A kompakt, teljesen sima, sarok- és hullámtörőlemez nélküli tartály súlypontja rendkívül alacsonyan helyezkedik el. Minden rögzített: a szórókeret szállításkor elmozdulásmentes, rögzített pozícióban található, a lökéseket a szántóföldön és a szállítási helyzetben is a paralelogramma felfüggesztés csillapítja.
  • A Busa Forgókapás magágykészítőt és a Busa forgókapás sorközművelő kultivátort. Rég el kellett volna vetni, de két hét múlva se lehet rámenni a területekre? Rövid az idő a kultivátorozásra, de a gyomok már elnyomják a kultúrnövényt? Ezek problémák, de nem megoldhatatlanok! Időben meg kell csinálni a magágyat, hogy a nedvességtől hideg és részben visszaülepedett talajon lehessen vetni, de a tavaszi esőzések ezt megnehezítik - tanácsolja a Busa Bt. Lehetőleg minél előbb kell cselekedni, mert tavasszal a nedvességtől sárguló növény ki fog sülni, mielőtt megkötne és a csökkent légtérfogatú talajon, egy meleg nyári estén gyorsan el fog fogyni a növény tartaléka. A növényeknek négy dologra van szükségük: tápanyag, víz, fény és levegő. Gyomirtással tápanyagot és vizet őrizhetünk meg a kultúrnövénynek és visszaadhatjuk számára azt a fénymennyiséget, amit a nagyra nőtt gyomok leárnyékoltak. A talajkapillárisok átvágásával megakadályozzuk az egyébként is szűkösen rendelkezésre álló vízkészlet elpárolgását, a letömörödött, levegőtlen talajon apró rögös struktúrát hozunk létre a növény számára. A Busa forgókapás sorközművelő kultivátorral közel, gyorsan és üzembiztosan lehet kultivátorozni nagyüzemi szinten.
  • A Fliegl Skate hígtrágya terítő rendszert. Digitális tartályszámlálóval, komfort vezérléssel.

A rendezvény médiatámogatója az

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02