Ez minden magyar gazdát érint: fontos listát tett közzé a Nébih

agrarszektor.hu
Elérhetővé vált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján a növényvédelmi gépek műszaki felülvizsgálatára jogosultak listája. A hivatal folyamatosan bővíti, aktualizálja a listát a jelentkezők függvényében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A növényvédelmi tevékenységről szóló rendelet értelmében az Európai Unió területén az árutermelésben használt növényvédelmi gépeken - a kézi, illetve a háton hordozható növényvédelmi berendezések kivételével - rendszeres időközönként műszaki felülvizsgálatot kell végezni. Az első ilyen vizsgálatra a gép első forgalomba hozatalát követő öt éven belül kell sort keríteni, aztán pedig háromévente kell megismételni azt.

EZ IS ÉRDEKELHET
A NÉBIH ennek alapján arra kéri a géptulajdonosokat, legyenek bár termelők vagy szolgáltatók, hogy a 2019-es év során válasszanak egy műszaki felülvizsgálat elvégzésére jogosult szervezetet a NÉBIH honlapján közzétett listáról, és regisztrálják gépeiket a felülvizsgálatra. A hivatal külön kiemeli, hogy tisztában van azzal, hogy az év hátralevő részében képtelenség valamennyi növényvédő gép műszaki felülvizsgálatát elvégezni. A NÉBIH ezért kijelenti, hogy jövőre még nem fog eljárást kezdeményezni azzal a géptulajdonossal szemben, aki igazolni tudja, hogy jelentkezett a műszaki felülvizsgálatra, de a túljelentkezés miatt arra még nem került sor. A hatóság azt is közölte, hogy azon gépek esetében, amelyek a 2019-et megelőző években már átestek a műszaki felülvizsgálaton, és a jogszabály által előírt öt-, illetve hároméves időintervallumon belül vannak, elfogadják a vizsgáló állomás által korábban kibocsátott érvényes tanúsítványt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?