Ezzel a komplexummal bővült Csányi KITE-je

agrarszektor.hu
1,4 milliárd Ft-ból valósult meg a magyar mezőgazdaságban meghatározó szerepet betöltő nádudvari KITE Zrt. új beruházása. A 7200 m2 alapterületű, 11 méteres belmagasságú logisztikai központ alig több mint egy év alatt épült fel, és 30 új, közvetlen munkahelyet teremt Nádudvaron.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Jelentkezzen most kétnapos agrárkonferenciánkra!

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Az új logisztikai központot Orbán Viktor miniszterelnök Csányi Sándorral, az OTP elnök-vezérigazgatójával és Szabó Levente vezérigazgatóval közösen adta át tegnap. Csányi Sándor éles szavakkal bírálta azt a vállalkozót, akitől szerinte tavaly meg kellett óvni a KITE tulajdonlását, mert meglévő monopóliumát felhasználva a teljes agrárágazat versenyképességét veszélyezteti. Itt elolvashatja, pontosan kire célzott az OTP elnöke, és hogy a miniszterelnök szerint mikor érkezik majd el a mezőgazdaság fellendülése.

A beruházás létrejöttét a cég sajtóközleménye alapján a több mint 40 éves múlttal és 11 ezer fős partneri körrel rendelkező KITE Zrt. 12 ezer db motoros mezőgazdasági gép, illetve a több 10 ezer nem motoros munkagép alkatrészellátása, továbbá a 10 milliárd Ft-ot meghaladó, napról-napra növekvő alkatrész forgalma tette szükségessé. 



MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A raktár kialakításánál a kapacitásbővítésen túl az elsődleges szempont az volt, hogy teljes mértékben és a lehető leggyorsabb módon történjen a megrendelések vevőre csomagolt kiszolgálása, valamint a KITE Zrt. által forgalmazott valamennyi termékféleségre épített logisztikai rendszer hatékonyabb működése.

A 2013-ban megkezdett 5,6 hektáros területen fekvő beruházással 10.500 m2 alapterületűre bővül a nádudvari központban levő alkatrész-raktárkapacitás.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az alkatrészek és műszaki input anyagok változatos méretük miatt sajátos tárolási technológiát igényelnek. Míg a normál méretű, 11.600 db polcon elhelyezett alkatrészek mozgatását gépi kiszolgálás, addig a kisméretű alkatrészek tárolását 5 db automata tároló lift segíti, maradéktalanul megvalósítva ezzel az ún. "áru az emberhez" elvet, továbbá jelentősen lecsökkentve egy-egy raktári tranzakció ciklusidejét. Az új Logisztikai Központ a mezőgazdaság szezonalitásához igazodó, jelentős nagyságú készlettel - 40.000 féle alkatrész tárolására képes egyidejűleg.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A magyar mezőgazdaságban élen járó KITE Zrt. komplex tevékenységére jellemző, hogy a világ élvonalába tartozó legújabb technológiai és technikai fejlesztéseket teszi elérhetővé a magyar gazdálkodók számára - rögzíti a közlemény. Ennek érdekében a pótalkatrész ellátáson túlmenően az alkatrész kereskedelmi üzletág kiemelt figyelmet fordít arra, hogy segítse Partnereit a legkorszerűbb fejlesztésekben, amelynek eszközei a megnyitó napján a kiállítótérben megtekinthetőek voltak.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?