Megállíthatatlanul hódítanak a drónok a mezőgazdaságban

agrarszektor.hu
A Yamaha vállalat drónja is végezhet mostantól mezőgazdasági repüléseket az Amerikai Egyesült Államokban. A japán cég gépét már több országban is alkalmazzák, de az USA-ban eddig csak szigorú előírások mellett lehetett kereskedelmi drónokat használni mezőgazdasági célokra. A lépéssel a Yamaha drónja lesz az első, amelyet annak ellenére is használhatnak, hogy huszonöt kilogrammnál nagyobb össztömegű.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mostantól a Yamaha pilóta nélküli repülőgépét is használhatják mezőgazdasági célokra az amerikai gazdák - közölte a forbes.com. Eddig ugyanis nem repülhettek Észak-Amerikában az olyan kereskedelmi drónok, amelyek huszonöt kilogrammnál nagyobb össztömegűek. Így a közelmúltban engedélyezett Yamaha gépe lett az első olyan USA-ban is használt kereskedelmi drón, amely az eddigi korlátozások ellenére is repülhet.

Az RMAX elnevezésű, hagyományos "helikopter" jellegű, tehát nem 6- vagy 8 rotoros drón össztömege akár 99 kilogramm is lehet, míg végsebessége elérheti a 72 km6h-t is. Szakemberek szerint ugyan az RMAX mezőgazdasági alkalmazása kivétel, a lépés csak azt bizonyítja, mennyire lemaradt az USA egyéb országokkal szemben, amelyek már hosszú évek óta használják a kereskedelmi drónokat. Így például a most engedélyezett típust Japánban már közel húsz éve alkalmazzák, a világon pedig összesen 2600 darabot használnak belőle. A Yamaha állítása szerint ma már több mint 2,4 millió hektárt kezelnek csak Japánban ezzel a drónnal. Már Dél-Koreában és Ausztráliában is elfogadták a használatát, és még sehonnan sem érkezett panasz. Annak ellenére, hogy a Yamaha engedélyt kapott, ez a drón típus nem minden mezőgazdasági munkát lesz képes elvégezni az USA-ban, mivel például a vegyszerezéshez külön engedélyt kell majd kapnia. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?