Átadták az Agrár és Környezetvédelmi Innovációs Díjat

agrarszektor.hu
Sertésbetegség elleni termék nyerte a 2010-es Agrár és Környezetvédelmi Innovációs Díjat. Az elismerést Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár adta át kedden, a Parlamentben.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Vidékfejlesztési Minisztérium által alapított, Agrár és Környezetvédelmi Innovációs Díjat a Pharmatéka Bt. "Költségkímélő, hatékony készítmény kifejlesztése a sertésdizentéria kialakulásának megelőzésére" című pályázata nyerte el. A tárca 600 ezer forintos támogatásban részesíti a nyertest.
A Pharmatéka Bt. egy olyan sertésdizentéria ellenes készítményt fejlesztett ki, amely az állat takarmányába keverve alkalmas véres hasmenéses megbetegedések elleni védekezésre. Ha a sertésbetegség fennáll, a dizantériás tünetek a takarmányadalék etetésével pár nap alatt megszűnnek. A Diarr Stop S Plus nevű készítmény a hízlalási időszak kezdetétől a levágásig folyamatosan használható, nincs humán-egészségügyi kockázata. A termék javítja a betegség elleni antibiotikumos kezelések hatékonyságát, alkalmazásával jelentősen csökkenthetőek a gyógyszerköltségek.


A Vidékfejlesztési Minisztérium nagyra értékeli, és támogatja a magyar cégek innovatív készítményeit, amelyek hatékonyan elősegítik a hazai állatállomány egészséges fejlődését.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?