Ősszel kerül a tagországok elé az új KAP-tervezet

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság elkezdheti kidolgozni a KAP-reform jogszabályait, a tervezetet várhatóan az ősszel terjeszti a testület a tagországok elé - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken az uniós országok parlamenti mezőgazdasági bizottsági elnökeinek találkozóján Budapesten.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Fazekas Sándor aláhúzta: az unió tagállamai között széles körű az egyetértés abban, hogy a mezőgazdaság és a vidék továbbra is közös politika és közös finanszírozás alá tartozzon. Így a KAP továbbra is szolgálhatja azt a három fontos célkitűzést, hogy az élelmezés stratégiai kérdés, ami egyaránt jelent piaci és szociális funkciókat; a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodást; továbbá a kiegyensúlyozott területi fejlődés lehetőségét, amely infrastrukturális, foglalkoztatási és diverzifikációs feladatokat jelent.

José Manuel Silva Rodriguez, az Európai Bizottság mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős főigazgatója azt emelte ki, hogy a megújított KAP-nak a fenntartható fejlődést és a biztonságos élelmiszer ellátást kell szolgálni, különös tekintettel arra, hogy 2050-re meg kell duplázni az élelmiszertermelést a világon, mivel rendkívüli módon nő a Föld népessége.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?