A Cargill felvásárolja a Privimi állattakarmány-gyártó céget

agrarszektor.hu
A Cargill, az amerikai mezőgazdasági és agrár cégóriás hétfőn jelentette be, hogy a Provimi nevezetű holland, állateleséget gyártó cég felvásárlását tervezi a magántulajdonú Permira cégtől, 2,1 milliárd dollárért.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Cargill, az egyik legnagyobb magánkézben levő cég a világon nyilvánosságra hozta, hogy árajánlatot tett 1,5 milliárd euróról az állattakarmányra és táplálékkiegészítőkre specializálódott Proviminek. A Cargill célja, hogy a már meglévő állattáplálék divízióját további vitaminokkkal, kiegészítőkkel egészítse ki. Emellett a felvásárlás elősegítené a cég latin-amerikai, oroszországi és ázsiai terjeszkedését is. Az üzlet függ attól, hogy az élelmiszerárak mennyivel nőnek, és a fejlődő gazdaságok hús iránti igénye mennyiben növekszik.

A rotterdami székhelyű Provimi mintegy 7000 alkalmazottat foglalkoztat, és 26 országban működik. 2010-ben 1,6 milliárd eurónyi eladása volt és 86 millió euró bevétele az adók és az értékcsökkenés nélkül 2011 első felében. A Cargwill szóvivője, Paul Conway szerint az üzlet szignifikáns és fontos lépés a cég állatellátási szegmensében való fejlődéséhez. Kiemelte, hogy a Provimi világhírű szakértelméről, tudásáról, tapasztalatáról és technikai jártasságáról híres, amely értékek elengedhetetlenek a felvásárló cég és az iparág számára egyaránt.
A Cargwill jelenleg 26 országban működik, az állatelláttási ágazatban 1884 óta aktívan. jelen van - írja a dealbook.nytimes.com

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?