Folyamatban a szén-dioxid-kvóta könnyítés előterjesztése

agrarszektor.hu
Folyamatban van az az előterjesztés a kormány felé, ami a 2013-2020 közötti időszak szén-dioxid-kvóta-kiosztás kedvezményezettjeiről szól.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ha a kormány a felmentés mellett dönt, azt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. 2011.szeptember 30-ig megküldi az Európai Bizottságnak.

Az Unió villamosenergia-termelő létesítmények részére átmeneti ingyenes kiosztást tesz lehetővé, amennyiben a tagállam így dönt, a tárca pedig sikeresen előkészíti a döntést - írja az energiainfo.hu

Jelenleg 150-180 milliárd forintra becsülhető azoknak az üvegházhatású gázok egységeinek értéke, amelyeket derogáció esetén az áramtermelő létesítmények kapnának meg. Ha nincs derogáció, akkor az ezekből az egységekből származó bevételek legalább felét energiahatékonysági programokra kell fordítani.

Korábban a Magyar Kapcsolt Energia Társaság (MKET) kijelentette, hogy ha Magyarország szeptember 30-ig nem juttatja el a villamosenergia-termelők részére átmenetileg ingyenes allokációt tartalmazó dokumentumokat Brüsszelnek, akkor - évente akár 40-90 milliárd forint többletköltségük lehet az érintett vállalkozásoknak, amit kénytelenek lennének az árakban érvényesíteni, a kibocsátási egységek aktuális árfolyamától és a forint-euró keresztárfolyamától függően.

A derogáció nem jelentene teljes feltétel nélküli könnyítést, mert az uniós szabályozás értelmében a kiosztással egyenértékű modernizációt írnak elő.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13