A kertészetet támogatni kell - véget ért a Hortus Hungaricus

agrarszektor.hu
Lezajlott a 18. Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás, ahol Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár kiemelte a magyar kertészet hungarikumjait, minőségi termékeit, valamint nemzetközi színvonalát, támogatásának szükségességét.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A szeptember 23-25-ig tartó rendezvényen az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kertészet egy sok fáradsággal járó csodaszép szakma, ami 340-380 ezer család megélhetését biztosítja évenkénti 350 milliárd Ft értékű áru megtermelésével, ezért fontos a kertészetek, a zöldség- és gyümölcstermesztők, gyógynövénygyűjtők támogatása, hiszen ők beleilleszkednek a tárca kis- és középvállalkozásokat segítő politikájába.

A hazai kertészeti termékek eredetvédettek, kiváló minőségűek, megfelelnek az uniós előírásoknak.
A szaktárca az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (UMVP) keretein belül segíti a kertészetek modernizálását, tárolók, növényházak kiépítését, a gépbeszerzést, az energiaellátás korszerűsítését, növelését. Kiemelt kedvezményeket kaphatnak a fiatal gazdák illetve a Natura 2000 termelői.

Czerván hangsúlyozta, elengedhetetlen a hazai szakmai piac összefogása és a minőség fenntartása, hiszen a nagy külföldi áruházláncok befolyása folyamatosan érezhető, a magyar dísznövényforgalom sajnos csökkenő tendenciát mutat, holott a minőség iránti igény viszont növekszik - írja a kormány.hu.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03