Több mint 40 ezer pulykát öltek le Hollandiában madárinfluenza miatt

agrarszektor.hu
Hollandia délkeleti részében 42,700 pulykát öltek le vasárnap egy baromfitelepen, miután a madárinfluenza H5-ös vírusát mutatták ki a farmon - közölte az ország mezőgazdasági minisztériuma.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Murco Mijnleiff, a tárca szóvivője elmondta, hogy a Kelpen-Olerben található állattenyésztő telepen a rendszeresen végzett vizsgálatok során fedezték fel a szárnyaskórt. Hozzátette, hogy a vírus enyhe változatáról van szó, amely nem veszélyes emberekre.

A helyi hatóságok a fertőzött telep körüli három kilométeres körben szállítási tilalmat rendeltek el a szárnyasokra, tojásaikra és trágyájukra. A környéken található 45 baromfinevelő telepen megkezdték a hatósági egészségügyi vizsgálatot. Amennyiben újabb fertőzött állatokra bukkannak, azokat is levágják. A tesztek eredménye tíz napon belül várható.

A madárinfluenza legveszélyesebb vírusfajtája a H5N1-es, amellyel 2003-as megjelenése óta 600 ember fertőződött meg, közülük több mint háromszázan belehaltak a kórba.

 

forrás: MTI

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?