Elkülönített támogatási jogosultság a málna- és epertermelőknek

agrarszektor.hu
A területalapú támogatáshoz kapcsolódó elkülönített bogyós gyümölcs támogatási jogosultságot igényelhetnek azok, akik 2008-ban málna- és földieper termesztők voltak - hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Bogyós gyümölcs támogatási jogosultságot szerezhet az a mezőgazdasági termelő, vagy annak jogutódja, aki a referencia évre (2008-ra) vonatkozó, az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás (SAPS) 2008. évi igénybevételével kapcsolatosan jogerős határozattal megállapított málna, illetve földieper terület alapján támogatást kapott és 2012-ben egységes kérelmet nyújt be.

Az MVH november 30-ig dönt a bogyós gyümölcstámogatási jogosultságról. A kamara elmondása szerint habár körülbelül 600 ügyfél lenne jogosult a támogatásra, mindössze 20 százalékuk nyújtotta be a kérelmet.

A mezőgazdasági termelő 2012-ben tett nyilatkozata egyben a bogyós gyümölcs támogatási jogosultság megállapítására vonatkozó kérelemnek is minősül. Az idéntől nem igényelhető már a feldolgozó ipari célú málna és földieper termesztés támogatása. Az új támogatási jogcímmel kapcsolatban a 2012. május 15. után történő támogatásigénylés nem tekinthető az egységes kérelem módosításának, ezért ebben az esetben a késedelmes benyújtásra vonatkozó szabályok alkalmazandók. A május 15-i határidőn túl, június 11-éig benyújtott egységes kérelem esetében a támogatási összeg munkanaponként 1 százalékkal csökken.

A minimálisan megállapított és nyilvántartott bogyós gyümölcstámogatási jogosultság 0,1 hektár.

 

forrás: Agromonitor.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?