A magyar gazdák megházasodnak, avagy egy televíziós produkció margójára

agrarszektor.hu
A napokban elindult egy kereskedelmi televíziós produkció, amely mezőgazdasági termeléssel foglalkozó férfiak, gazdák párkeresésével foglalkozik. Az első, bemutatkozó műsor ismeretében a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA Elnöksége a következő nyilatkozatot adja ki.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A magyar gazdák csak az általuk folytatott tevékenységben különböznek az áltag emberektől. Így a magyar gazdáknak jellemzően nem jelent kihívást párt, társat találni, megházasodni, a házasság keretei között gyermekeket nevelni. A magyar gazdák között a magyar átlagnál nem gyakoribb a házasságok felbomlása, a válás.

Az előbbieket, a valóságot jól bemutatja az AGRYA által indított kommunikációs program, a Vidék Kaland Program (www.videk-kaland.hu) fiatal gazda résztvevőinek élete. A városi fiatalokat gazdaságukban fogadó 22 gazdából fiatal kora ellenére 16 gazda már házasságban él és gyermeket, gyermekeket nevel a társával. A résztvevő egyedülálló gazdák között nincs egyetlen elvált gazda sem.

Az Elnökség álláspontja szerint a jelzett televíziós produkcióban megjelenő szereplők személyes életéből semmilyen általánosítható megállapítás nem vonható le a magyar gazdákra vonatkozóan. A produkciói szereplői sem egyénileg, sem csoportként nem képviselik, nem képviselhetik általánosságban a magyar gazda társadalmat, annak életét, értékrendjét.

A produkció résztvevőinek felkutatásában az AGRYA nem segédkezett. Az AGRYA a produkció munkatársaitól erre irányuló szóbeli, majd írásos kérést határozottan visszautasította. Ennek a döntésnek a helyessége, most utólag is, megerősítést kapott.

Az AGRYA bízik abban, hogy a televíziós produkció szakítva a kereskedelmi televíziózás magyar hagyományaival képes lesz valódi képet és értékeket közvetíteni a magyar vidék, a magyar gazdák életéről, mindennapjairól. A hasonló jellegű korábbi műsorok színvonala és tapasztalatai, valamint a produkció első megjelenése sajnos ebben az elvárásban nem tudott megerősítést adni.

A magyar vidékkel, magyar gazdákkal kapcsolatos közvélekedés érzékelhetően pozitív irányba változott az elmúlt néhány évben. Az ezt eredményező hosszú és nehéz munkát egy arányát tévesztett, szenzációt kereső televíziós produkció néhány hét alatt tönkre tudja tenni, de ugyanígy támogatást is tud adni a valós kép bemutatásához. Az AGRYA bízik benne, hogy ez utóbbit tapasztaljuk majd.

Budapest, 2012. július 1.

Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?