Már ezren dolgoznak az Élelmiszerlavina programban

agrarszektor.hu
Csaknem ezer rászoruló dolgozik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Kft. Élelmiszerlavina elnevezésű zöldségtermesztő programjában, amely idén országszerte huszonhárom helyszínen indult el - írja az MTI.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Több településen, köztük a Tolna megyei Gyulajon már elkezdődött a termés betakarítása. Lacza Zoltánné, a helyi Galló József Általános Iskola igazgatója kedden elmondta: az iskola udvarán kialakított kertben 31 roma diák termeszt zöldséget - borsót, paradicsomot, paprikát, uborkát - az egyesület programjának keretében. A mezőgazdasági képzésben részesülő, 9-10. osztályos tanulók hazavihetik a termést.

Mint mondta, Gyulajon az a céljuk, hogy megtanítsák a földművelésre a gyerekeket, akik a vegyszermentesen termesztett, egészséges zöldséggel a családjukat is segítik. Az ezer lakosú község lakóinak több mint a fele roma - tette hozzá az iskola igazgatója.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a vetőmagot biztosító Syngenta Kft. idén negyedik alkalommal hirdette meg a zöldségtermesztési akciót, amelyhez évről évre több önkormányzat, civil szervezet csatlakozik - mondta az MTI-nek Cseh Balázs, az egyesület elnöke.

A kezdeményezés lényege, hogy a felajánlott vetőmag segítségével zöldséget termesszenek, az előállított élelmiszert pedig adományként eljuttassák a környéken élő rászorulóknak.

A program egy-egy helyszínén egy-két hektáron folyik a zöldségtermesztés, tavaly 40 tonna, idén a remények szerint 70-80 tonna friss zöldséget takarítanak be - tette hozzá az egyesület vezetője.

Az egyesület elnökének közlése szerint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület évente mintegy hatezer tonna élelmiszeradományt juttat el rászorulóknak.

 

forrás: MTI/Gazdaság.ma.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?