A búza és a kukorica ára emelkedésre van ítélve - Árutőzsde-összefoglaló július 30.

agrarszektor.hu
Ismét nőnek a gabonaárak. Ha a búza ára átviszi a 950-es szintet, akkor nincs megállás. A kukorica határidős jegyzése pedig a 850 dollárcentes vékánkénti szintet is elérheti a nyár végére.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ismét nekilendültek a gabonaárak, arra a péntek késő esti hírre, hogy a legfejlettebb műholdképes elemzési technológiát használó Lanworth amerikai piackutató cég szerint 17 éves mélyponton lesz idén az amerikai kukoricatermés, illetve mert továbbra sincs kilátás csapadékra a közép-nyugat amerikai területeken.

A kukorica augusztusi jegyzése a Chicagoi Árutőzsdén ismét 8 dollár/véka fölé ugrott, a búza határidős jegyzése is 9 dollár/véka körül mozog, miközben a szójabab ára is 3 százalékkal nőtt. A Lanworth - amelynek előrejelzéseire nagyon figyelnek a brókerek - az amerikai kukoricatermésre vonatkozó előrejelzését 122 véka/acre-re csökkentette a múlt havi 136,8-157,4 véka/acre-ről.

Ez az előrejelzés 1995 óta a legrosszabb kukoricatermést vetíti előre, és a legalacsonyabb a többi elemzőcég adataihoz képest.

"Egyre alacsonyabb várakozásokról olvasunk folyamatosan, az időjárás-előrejelzésekben nincs szó esőről, így ha a fundamentumok nem változnak, a kukorica-és a búzaár is emelkedésre van ítélve." - mondta az agrarszektor.hu-nak Vetter Péter, a Solar Capital árutőzsdei üzletkötője.

Hétfőn reggel a kukorica szeptemberre szóló határidős jegyzése 801 dollárcent/vékán kezdett, 18 centtel alacsonyabban, mint amennyin pénteken zárt. 821,25 dollárcent/véka volt hétfőn kora reggel eddig a legmagasabb ár a kukorica szeptemberi jegyzésére.

A búza szeptemberre szóló jegyzése 908 dollárcenten nyitott hétfőn, míg pénteken 917,8 dollárcenten zárt. A hétfő kora délelőtti kereskedésben eddig 919,5 dollárcent volt a legmagasabb kötés.

"A múlt héten próbálták lefelé nyomni mind a kukorica és mind a búza árát. Előbbit a 775-ös szintre próbálták visszanyomni a 825 centes szintről, de most már megint 818 centen születnek a jegyzések. A búza árát is próbálták leszorítani, de megfogták a 870-900-as szintek között, és most megint 918 körül jár. A kukorica határidős jegyzése várakozásaim szerint akár a 850 cent/vékát is elérhetik a nyár végére, ha pedig a búza átviszi a 950-es szintet, akkor a 10 dolláros szinting nincs megállás" - mondta Vetter Péter.

Az ezt megelőző árutőzsdei összefoglalónkat itt olvashatja.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?