Bővülő lehetőségek a szőlészeti támogatást igénylőknek

agrarszektor.hu
A szőlőültetvények szerkezetátalakítására és - átállítására vonatkozó rendeletmódosítás célja, hogy a gazdálkodók minél nagyobb arányban telepíthessenek új, versenyképesebb ültetvényeket. A pályázat feltételei a valós igényekhez igazodnak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A rendeletváltozással több, már befejezett ültetvény-beruházás jut támogatáshoz. A szőlő szaporítóanyagok pedig mostantól kategóriánként megkülönböztetve kaphatnak majd támogatást. A jobb minőségű szaporítóanyag felhasználás elősegítésével az ültetvények termőképességén, hosszú távú egészségi állapotán lehet javítani - írja a Pályázatihírek.eu portál.

A jogszabályváltozással a támogatási előleg igénybevétele megszűnik, ezzel a lehetőséggel évről évre kevesebb termelő élt. Tovább növeli a rendelkezésre álló keret jobb kihasználását, hogy a támogatás végösszegét befolyásolja a betelepítendő terület átlagos lejtése is. A nagyobb lejtésből adódó telepítési többletköltségekhez a támogatási összegek jobban igazodnak.

Magyarország Nemzeti Támogatási Programján belül a szőlőültetvények szerkezetátalakítási és átállításai támogatása mellett 2010-ben elindult egy másik - a borászati vállalkozások által már régen várt - intézkedés, a borászati gépek és berendezések beruházási támogatása is, melyre 2010. október 16 és 2011. március 31 között lehet pályázni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?