Kik jártak jól a magas cukorárral?

agrarszektor.hu
Azt pénztárcákon is érezzük, hogy a boltokban jelentősen megnőtt a cukor ára. Ez a vásárlóknak rossz, ám a termelők jól járhatnak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Magyar Cukor Zrt. az uniós kvóta szerint idén is 105 ezer tonna cukrot állíthat elő. A termelőkkel a szerződést már megkötötték. A gazdák az időjárás függvényében két héten belül állhatnak ki a vetésnek.

A megállapodások szerint egy tonna, tizenhat százalékos cukortartalmú répáért negyven eurót tudunk fizetni, támogatással - közölte a Kisalföld.hu érdeklődésére Bráth Zoltán, a Magyar Cukor Zrt. vezérigazgató-helyettese. - Ez az összeg másfél, két euróval magasabb, mint a tavalyi. Azt is tudni kell, cégünk hiába állítana elő több cukrot, azt az unión belül nem szabadna értékesíteni. Azaz ez nem lenne kihatással a fogyasztói árakra.

Bárth Zoltán azzal kapcsolatban nem bocsátkozott találgatásba, hogy mikor csökkenhet a cukor ára. A vezérigazgató helyettes egy példát is hozott: 2007-ben hatvanezer forintot fizettek a kereskedők egy tonna kukoricáért. Akkor senki sem gondolta, hogy az ár valaha is 40 ezer forint alá csökken. Erre egy év múltán már csupán 18 ezer forintot adtak egy tonna terményért.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03