AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE
Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.
Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.
Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.
A Dalhousie Egyetem tanulmánya szerint 2048-ra gyakorlatilag eltűnhetnek a halak az óceánokból, ami a magas környezetvédelmi adók mellett várhatóan még tovább generálja majd a keresletet. Az első laboratóriumi körülmények között készült halfilé, amelyet 3D technikával nyomtattak jövőre kerülhet piacra Szingapúrban - írja az Euronews-ra hivatkozva a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Erre a termékre is igaz, hogy a sejttenyésztés még mindig nagyon drága folyamat, így az előállítás költségei egyelőre versenyképtelenek a hagyományos alapanyagból előállított termékekéhez képest. A Steakholder Foods úgy véli, hogy nyomtatott húsaik fenntarthatóbb élelmiszerek, a vállalat pedig támogatja az előrelátó és fenntartható gondolkodású embereket, vállalatokat, szervezeteket és országokat. Hisznek abban, hogy a tenyésztett hús döntő szerepet fog játszani a húsipar karbonlábnyomának jelentős csökkentésében, a víz- és termőföldhasználat csökkentésében, valamint a hús biztonságosabbá és hozzáférhetőbbé tételében. A technológiát illetően ne legyenek illúzióink: látható a cég honlapján, hogy mintavételezéssel jutnak a kiválasztott őssejtekhez.
A TIME cikkében további érdekességek is olvashatók arról, hogyan vált Izraelből az alternatív hústechnológia globális központja. Arról is írnak, hogy a Food Tech Israel kiállításon olyan elképesztő termékekkel jelentek meg, mint csökkentett cukortartalmú cukor, az anyatej minden pozitív tulajdonságát hordozó fehérjeszelet, módosított tavi zöld algából készült kaviár, mikroalgából készült sajt, fermentált növényi fehérjékből készült marhasült, és még sorolhatnánk. A rendezvény egyetlen állati alapú terméke a kávézóban felkínált növényi alapú italok mögé rejtett egyetlen liter tehéntej volt.
Érdekes új világ előtt állunk, tekintve, hogy az Egyesült Államok után Izrael áll a második helyen az induló vállalkozások és befektetések tekintetében az alternatív fehérjeipari vállalatok terén, és itt a legmagasabb az egy főre jutó baromfifogyasztás. Ezzel párhuzamosan a negyedik helyen áll vöröshús-fogyasztásban, miközben ott él a világon a legtöbb vegán is.