Ez már a jelen: a mesterséges intelligenciát oktatják a magyar agráregyetemen

Ez már a jelen: a mesterséges intelligenciát oktatják a magyar agráregyetemen

agrarszektor.hu
Új agrár-műszaki rendszermérnök mesterszakot indít a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem 2024. februárjában, melyre agrárképzési területen szerzett alapdiplomával lehet felvételizni, 2023. november 15-ig. A képzésre - a MATE keresztfélévben meghirdetett további mesterszakjaihoz hasonlóan - a felvi.hu E-felvételi rendszerében lehet jelentkezni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A háromféléves új képzés elsősorban az agrárdigitalizáció, a termelésben megjelenő mesterséges intelligencia megoldások, a korszerű mezőgazdasági géprendszerek, valamint a műszaki, technológiai, adattudományi, menedzsment és gazdaságtani ismeretek terén bővíti a hallgatók agrártudományi alapismereteit - írja közleményében a MATE. A képzés sikeres elvégzése után a végzettek alkalmassá válnak agrárgazdaságok irányítására, műszaki és/vagy gazdasági rendszerfolyamatok, illetve vállalati projektek menedzsmentjének kialakítására és működtetésére, vagy akár kutatási és innovációs tevékenységek végzésére is. A tudományos élet iránt érdeklődők pedig a doktori képzésben is folytathatják tanulmányaikat.

A képzésre a növénytermesztő mérnöki, a természetvédelmi mérnöki, a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki, a vidékfejlesztési agrármérnöki, az állattenyésztő mérnöki, a mezőgazdasági mérnöki és a vadgazda mérnöki alapképzési szakokon végzettek jelentkezését várja a MATE. A felvételihez szükséges információkat a MATE Műszaki és Informatikai Képzések Központ (MATE TECH-INFO) képzései között találhatják meg az érdeklődők.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?