Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!
A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Sokan nem tudják, de az élesztőből kitűnő "permetszer" készíthető, amellyel megszabadulhatunk a kártevőktől, amelyek a zöldségeinket pusztítják - írja a kerteszkedek.hu. Ráadásul az élesztős keverék úgy megerősíti a növényt, hogy az ellenáll szinte minden betegségnek, még a penészgombáknak is.
Hozzávalók:
- 4 liter víz
- 15 evőkanál cukor
- 15 gramm szárított élesztő
Melegítsünk fel 4 liter vizet körülbelül 30 fokra, amelybe keverjünk bele 15 evőkanál cukrot és 15 gramm szárított élesztőt. A 4 liter vizet tegyük bele egy legalább 10 literes fazékba, mert az erjedés során kifuthat az élesztős víz. Az erjedési folyamat 5-10 órán belül végbemegy, időközben kevergessük meg az egészet. Ezután egy 10 literes vödörbe töltsünk 6 liter vizet, amihez adjuk hozzá a 4 liternyi élesztős keveréket, vegyítsük össze, majd jöhet az öntözés, permetezés.
Az uborkákat 10-12 naponta kell permetezni, a paradicsomokat, egyéb zöldségeket 15 naponta. Minden tőre bőven öntsünk! A levelekre is rá lehet permetezni, amit egy jó, alapos öntözés kövessen. A levelek permetezését inkább este érdemes elvégezni, mert a napsugarak megégethetik a sejteket.