Kipusztíthatatlan növények a kertben: ezek a zord körülmények között is virágoznak

Kipusztíthatatlan növények a kertben: ezek a zord körülmények között is virágoznak

agrarszektor.hu
Nem mindenkinek adatott meg a kertjében az egészséges, jó minőségű talaj, és habár különböző praktikákkal lehet javítani a termőföld állapotán, nem feltétlenül szükséges. Számtalan olyan dísznövény létezik ugyanis, amelyek kevés gondozás mellett, a zordabb körülmények között is jól érzik magukat, és virágoznak. Összegyűjtöttük, melyek azok a növények, amelyek még a rossz talajban is pompázni fognak a kertünkben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Alapvetés, hogy a megfelelő minőségű talaj elengedhetetlen ahhoz, hogy a növények jól érezzék magukat, nem mind igényli azonban feltétlenül - írja a balconygardenweb.com. Akadnak ugyanis olyan dísznövények, amelyek a zordabb körülmények között, a rosszabb állapotú termőföldben is jól érzik magukat. Most megmutatjuk, melyek ezek.

1. Sétányrózsa, másnéven színváltóvirág

Botanikai név: Lantana camara. A sétányrózsa egyáltalán nem igényli a jó talajokat, sőt, egyáltalán nem válogatós a talajok tekintetében. A gondozása során mindössze arra kell figyelni, hogy ne öntözzük túl, és akkor garantáltan sokáig fog virágozni.

2. Meténg

Botanikai név: Vinca minor. A meténg egy örökzöld évelő, gyönyörű virágokkal és lombozattal. Ráadásul a szegény talajban is gond nélkül fejlődik és virágzik. 

3. Kokárdavirág

Botanikai név: Gaillardia x Grandiflora. Ez a lágyszárú évelő jól érzi magát a rosszabb minőségű talajokban is. Ugyanakkor ha azt szeretnénk, hogy minél több virágot hozzon, figyeljünk arra, hogy kapjon elég szerves anyagot és trágyát. 

4. Pimpó

Botanikai név: Potentilla. A pimpó nagyon jól bírja a meleget, tavasszal csodásan díszít sárga virágaival. Egy lassan növekvő cserjéről van szó, amely még a szegényebb talajokon is jól fejlődik. 

5. Pillangóvirág

Botanikai név: Cosmos. A pillangóvirág szereti a semleges, 6-8 közötti pH-jú talajt, de rossz minőségű talajban is nagyon jól fejlődik. Ha azt szeretnénk, hogy minél több virágot hozzon, akkor figyeljünk arra, hogy kapjon megfelelő mennyiségű szerves anyagot.

6. Kamilla

Botanikai név: Matricaria recutita. A kamillát senkinek sem kell bemutatni, hiszen egy nagyon népszerű gyógynövényról van szó, apró, illatos virágokkal. A kamilla a jó vízáteresztő képességű, homokos-agyagos talajokat szereti, de a rosszabb termőföldben is jól érzi magát, és könnyedén termeszthető.

7. Záporvirág

Botanikai név: Gazania. A záporvirág egyátlalán nem "finnyás" a talajok tekintetében, mindössze a megfelelő vízelvezető képesség fontos számára. A záporvirág számtalan termesztőközegben képes túlélni, de a kavicsos, homokos talajokon is jól érzi magát. 

8. Verbéna, másnéven vas

Botanikai név: Verbena. A verbéna egy csodásan virágzó, bármilyen típusú talajon termeszthető növény. Arra kell mindössze odafigyelni, hogy kapjon elég napfényt, szinte egész nap igényli a napsugarakat, de természetesen ne tegyük ki a perzselő hőségbe.

9. Celózia, másnéven magyarparéj

Botanikai név: Celosia. A celózia a rossz talajokon termesztett növények egyik királynője. Ez a dísznövény ugyanis azt sem bánja, ha sziklás vagy homokos a talaj, és mindössze minimális gondozásra van szüksége. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?