Négy egyszerű praktika a hangyák távol tartásához

agrarszektor.hu
A nyár, a piknikezések és a szabadidős programok ideje, de iyenkor a felhőtlen hangulat mellett a bárhol felbukkanó hangyák is megjelennek körülöttünk, és sajnos nem csak a szabadban, de a lakásunkba is befészkelik magukat. A legnagyobb probléma ezekkel a rovarokkal, hogy valahol és valahogyan mindig bejutnak a lakásba. Összegyűjtöttünk néhány egyszerűen elkészíthető természetes hangyairtó szer receptet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Megkerestük a legjobb házi praktikákat, amelyekkel hatásosan védekezhetünk a hangyák ellen. Minden, amire szükségünk lesz, megtalálható a konyhánkban és a háztartásunkban, és semmilyen erős, mérgező vegyszert nem kell használnunk a kártevők elpusztításához. 

1. Fahéj vagy fahéjolaj

- 1 evőkanál fahéj vagy 10-15 csepp fahéjolaj
- 1 csésze víz
- vatta csomók

Míg a fahéj édes illatát a legtöbb ember szereti és kellemesnek találja, a hangyák ki nem állhatják. Keverjük össze a vizet a fahéjjal vagy a fahéjolajjal, és dobáljunk az oldatba vatta csomókat. Hagyjuk, hogy a vattacsomók jól megszívják magukat a keverékkel, majd töröljük le a vattával azokat a részeket ahol a hangyák a leginkább jelen vannak, vagy ahol vonulni szoktak. Ha tudjuk, hogy általában honnan érkeznek a hangyák, akkor érdemes ezeken a helyeken a keverékkel átáztatott vattacsomókból hagyni néhányat. 

2. Szódabikarbóna

- 1 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál szódabikarbóna

Meglepő lehet, hogy cukrot is használhatunk a hangyák távoltartására, amikor köztudott, hogy ezek a rovarok nagyon szeretik az édes ízeket. Nos, ezzel a módszerrel nem elriasztjuk őket, hanem először odacsalogatjuk, majd csak ezután pusztítjuk el a kártevőket. Keverjük össze a cukrot és a szódabikarbónát és szórjuk rá a hangyákra, vagy csak azokra a helyekre, ahol általában meg szoktak jelenni. A hangyák ugyanis az édes íz miatt megeszik majd a keveréket, a cukorral együtt azonban a szódabikarbónát is elfogyasztják, ami viszont káros rájuk és elpusztítja őket.

3. Citrom

- 1 citrom kifacsart leve
- negyed csésze víz
- 10 csepp illóolaj

Ez a keverék nem csak elriasztja a hangyákat, de cserébe kellemes illatot és citrusos frissességet hagy maga után az otthonunkban. A hangyák nem szeretik a citrom savas illatát, emiatt menekülni fognak előle. Ez a megoldás azért lehet szimpatikus, mert nemcsak környezetkímélő, de organikus is. Csak keverjük össze a három alapanyagot, és töröljük át vele azokat a felületeket ahol a hangyák vannak, vagy általában előfordulnak. Érdemes rendszeresen ismételni, és újra alkalmazni ezt a módszert, hogy tényeg távol tartsuk vele a hangyákat és eredményes legyen a védekezés.

4. Ecet

- negyed csésze víz
- negyed csésze fehér ecet
- 10 csepp illóolaj

Ahogy a citromos módszernél is láthattuk, a hangyák nem kedvelik a savasságot és a savas dolgokat. Ahhoz, hogy távol tartsuk őket, keverjük össze a vizet, a fehér ecetet és az illóolajat. A hangyák biztosan azonnal elmenekülnek majd a szag miatt. Néhány napig ismételjük meg folyamatosan a permetezést az állatokra és a vonulási útvonalukra egyaránt. Így biztosan ott marad majd a kellemetlen szag, amely elriasztja az állatokat.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02