Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.18. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.18. csütörtök

agrarszektor.hu
Délelőtt az ország keleti felében-harmadában még több lehet a felhő, majd ott is gomolyosodik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.04.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.04.18.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.04.18.) napon.

2024.04.18. csütörtök: Délelőtt az ország keleti felében-harmadában még több lehet a felhő, majd ott is gomolyosodik a felhőzet. Másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Elszórtan várhatók záporok, jégdara záporok, elsősorban a Duna-Tisza közén zivatarok is kialakulhatnak. Az északi szél nagy területen megélénkül, a Bodrogközben és a Bakonyban, valamint záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hazánk fölött áthaladt hidegfront mögött több fokkal hűvösebb levegő áramlik térségünk fölé. Emiatt vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le.

A következő napon várható időjárás

2024.04.19 péntek: Gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, de az északnyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródnak. Helyenként zápor, egy-egy helyen kis eséllyel zivatar kialakulhat. Sokfelé megélénkül az északi, északkeleti szél. Délután 12, 16 fok lesz a jellemző.

Friss híreink:

Kifulladt az élelmiszerárak emelkedése itthon? Megszólalt a szakértő

Az Európai Unión belül egyfajta nyugalmi időszak van az élelmiszerárak tekintetében, sem a belső, sem pedig a külső piacokról származó alapanyagoknál nincs árfelhajtó hatás. Magyarországon ugyanakkor a forint gyengülése az a tényező, ami a leginkább hatással lehet az élelmiszerek áraira - mondta el az Agrárszektor kérdésére Raskó György. A szakember szerint a következő időszakban az élelmiszer-kiskereskedelmi árindex nem fog tudni érdemben emelkedni. A legújabb élelmiszerfogyasztási trendekkel és a változó vásárlói igényekkel is foglalkozunk az AgroFood 2024 konferenciánkon, amire még nem késő regisztrálni.

Mi lesz a sorsa a zöld agrártámogatásoknak? - Megtudhatja az Agrofuture Konferencián

Tovább szigorodnak-e az uniós agrártámogatások feltételéül szabott zöld követelmények az Európai Unió Közös Agrárpolitikájában? - ez lesz az egyik kiemelt témája az Agrofuture Konferenciának, amelyet május 23-án rendez meg a Portfolio Csoport. A rendezvény többek között áttekinti, hogyan felelhetnek meg a gazdálkodók az egyes pilléres agroökológiai program (AÖP) feltételrendszerének, illetve milyen új agrár-környezetgazdálkodási (akg) és ökológiai pályázatokra lehet számítani a kettes pilléres vidékfejlesztési kasszából.

Egyre több ilyen paradicsomot árulnak a magyar boltokban: ezt jó, ha mindenki tudja

Körülbelül 20 ezer tonna paradicsom érkezik be évente külföldről Magyarországra, a behozatalra elsősorban az októbertől márciusig terjedő időszakban van szükség - tudta meg az Agrárszektor a FruitVeB-től. Kiemelték, hazánk legfontosabb beszállítója a téli időszakban Spanyolország, de az utóbbi két-három évben jelentős mértékben nőtt a Törökországból és Bulgáriából - ami valószínűleg szintén török áru - vásárolt paradicsom mennyisége is. 2018 óta ugyanakkor egyre többet exportálunk is a zöldségből, a kivitel mára már meghaladja a 15 ezer tonnát is, a legnagyobb mennyiséget Romániába visszük. Nincsenek azonban könnyű helyzetben a magyar termelők, komoly kihívást jelent ugyanis az ágazatban a munkaerő-ellátottság mennyiségi és minőségi korlátja, valamint a munkabérek folyamatos emelkedése. Részletesebben foglalkozunk a hazai élelmiszeripar helyzetéven az AgroFood 2024 konferenciánkon, ahova még nem késő regisztrálni.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Külföldiek lapátolják a pénzt magyar állampapírokba: nagy üzlet, vagy végül megisszuk a levét?

Az elmúlt negyedév során tovább emelkedett a külföldiek állampapír-állománya, a forint állampapírokon belüli részarány mostanra 20,6 százalék körüli szinten áll. Azaz a papírok majdnem negyede külföldi kézben van. Érdemes ugyanakkor tudni azt is, hogy a magyarok valósággal megőrülnek az állampapírokért, a jelenlegi adatok szerint több ezer milliárd forintot tartanak ilyen kötvényekben. De mégis mire jó az állampapír, hogyan lehet hozzájutni, és mennyire kedvező, ha az összállomány nagy részét külföldiek vásárolják meg? A Pénzcentrum többek között ennek járt utána a Bankmonitor és az Equilor elemzőivel.

Csapdahelyzetben a kisgyermekes magyarok: ezen állhat vagy bukhat sokmillió család megélhetése

A kisgyermekes szülők szövetkezeti foglalkoztatása egy innovatív megoldás, amely új lehetőségeket nyit a munkaerőpiac és a családi élet összehangolásában. A munkáltatók számára ez az atipikus foglalkoztatási forma nemcsak a toborzási és adminisztratív folyamatok egyszerűsítését kínálja, hanem a munkaerő rugalmas és költséghatékony bevonását is lehetővé teszi, míg a tagok számára a munkaerőpiacra való visszatérés lehetőségét biztosítja. Felkerestük a Pannon-Work és a WHC szakembereit, akiktől külön-külön feltéve ugyanazokat a kérdéseket megtudtuk, hogy milyen előnyökkel jár a munkáltatók számára a kisgyermekes szülők szövetkezeten keresztüli foglalkoztatása, hogyan támogatja ez a gyakorlat a szülők munkaerőpiacra való visszatérését, továbbá milyen kihívásokkal kell szembenézni a munkáltatói és a munkavállalói oldalon egyaránt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

Támogatott tartalom

Fagykár után (x)

Az előző hetekben érkezett lehűlés miatt a helyenként fellépő fagy erőteljes károsodást okozott a növényeinkben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 30. 16:02