Hatvanmilliárd volt tavaly a Syngenta forgalma

agrarszektor.hu
Felszabadították a szinergiákat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

13-15 százalékos növekedés, 60 milliárdot közelítő éves árbevétel - ezek a Syngenta tavalyi eredményei. Belső átszervezéssel felszabadították a szinergiákat.

A Syngenta 2013-as magyarországi forgalma várhatóan megközelíti a 60 milliárd forintot, ami 13-15 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi árbevételhez képest - mondta Czigány Tibor, a növényvédelmi és vetőmag-forgalmazó cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek. A tavalyi növekedés ismertetése szerint annak az eredménye, hogy a vetőmag és növényvédő szer üzletág összevonása után a kereskedelmi egység további szinergiákat szabadít föl. Jelentősen nőtt mind a vetőmag, mind a növényvédőszerek értékesítéséből származó árbevétel, és a vetőmag előállítás területe is.

Czigány Tibor elmondta, hogy a Syngenta 2014-ben tervezi a piaci pozícióinak megtartását, egyes szegmensekben 5 százalékot meghaladó növekedést is megvalósíthatónak tart. A Syngenta meghatározó termékei a kukorica, az olajos növények közül a napraforgó és a repce, illetve a cukorrépa. A szántóföldi vetőmagok piacán a Syngenta vetőmagokat nemesít, szántóföldi kísérleteket végez, vetőmagot állít elő és dolgoz fel Magyarországon immár közel két évtizede.

A vállalat 2012 ősszel adta át a mezőtúri vetőmagüzemét, amelyet 7,5 milliárd forintos beruházással bővítettek, megduplázva ezzel az üzem betakarítási és feldolgozó kapacitását. A cég regionális jelentőségű kutatás-fejlesztési központja (nemesítés, termékfejlesztés) Ócsán működik, meghatározó termékei közé tartoznak a káposztafélék, a dinnyefélék, a paradicsom és a paprika.

A kukorica üzletágban jelenleg a magyarországi piac mintegy 24 százalékát fedi le. Az egyéb szántóföldi növények esetében a cég 33 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, a zöldségfélék területén 34 százalékkal.

A nyilvános cégadatok szerint a Syngenta Növényvédelmi Kft. árbevétele 2012-ben 27,8 milliárd forint volt, egy évvel korábban 24,4 milliárd forint. A Syngenta Seeds Kft. árbevétele 2011-ben 20,2 milliárd forint volt, ez 2012-re 23,6 milliárdra nőtt.

A svájci székhelyű Syngenta a világ 90 országában van jelen és mintegy 28 ezer embert foglalkoztat, Magyarországon 340 dolgozója van. A vállalat globális árbevétele 2013-ban 14,7 milliárd dollár volt, ami 3 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Devizahatásoktól megtisztított árbevétele 5 százalékkal nőtt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02