Itt a megoldás? - Féregirtó vegyszer lehet hatásos a rák ellen

agrarszektor.hu
A rák ellenszere lehet az a rovarölő szer, amelyet a német Bayer fejlesztett ki - legalábbis ezt állítja a vállalat. A fonálférgeket irtó készítmény ugyanis a rákos sejteket is elpusztíthatja, így a cég megkezdte a hasonló élettani folyamatok vizsgálatát a növényi, az állati és az emberi szervezetben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Rovarölő szert vethetnek be a jövőben a rákos sejtek ellen. A német Bayer ugyanis olyan kutatásokba kezdett, amelyekkel összefüggést találhatnak az emberek, állatok és növények élettani folyamatai között - írja a biospace.com.

A cég februárban kifejlesztett rovarölő szere a gyapotot és a földimogyorót károsító fonálférgek ellen hatásos. A vegyszer gyakorlatilag fulladást idéz elő a kártevőknél és a vállalat szerint aktív hatóanyagai ugyanezt a hatást tudnák elérni a rákos sejteknél is. Ezért a Bayer jelenleg egyes bőrrákos elváltozásoknál és a kutyák úgynevezett szívférgességénél vizsgálja a szer hatékonyságát.

Más hatóanyagok is bevethetők több fronton
A Bayer szerint a korábban piacra dobott termékek között is akad olyan hatóanyag, amelyet több élőlénynél is felhasználható. Így például a Gaucho nevű, gabonaféléknél használt rovarölő szerben az aktív hatóanyag egy másik Bayer termék, az Advantage nevű bolhairtó komponense.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55