Tessék! - Nem is akarják betiltani az akácot

agrarszektor.hu
Nem tekinti az Európai Bizottság reális alternatívának a ma már hungarikumnak minősülő fehér akác betiltását, mivel Brüsszelben tisztában vannak a növényfaj társadalmi és gazdasági jelentőségével - jelentette ki Karmenu Vella környezetpolitikáért felelős biztos.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az idegenhonos özönfajok (más néven invazív fajok) uniós listáját 2015-ben alakítják ki - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közleménye szerint Karmenu Vella, aki tárgyalásokat folytatott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel. Az előkészítő testületet az Európai Bizottság vezeti, annak munkájában a tagállamok is részt vesznek.

A biztos szerint a hungarikumnak minősülő fehér akác társadalmi és gazdasági jelentőségével tisztában vannak, ennek megfelelő megoldásra törekszenek, a betiltást nem tekintik reális alternatívának. A biztos kiemelte azt is, hogy elsődlegesen az EU-ban széles körben még el nem terjedt, gyors intézkedésekkel kezelhető káros fajokkal szükséges foglalkozni, ahogyan ezt az uniós jogszabály is kimondja. Ígéretet tett arra, hogy a lista előkészítése során folyamatosan egyeztetnek Magyarországgal - közölte az FM.

Magyarország tavaly minden eszközt bevetett annak érdekében, hogy a fehér akácot megmentse. így például - kellő uniós biztosítékok hiányában - leszavaztuk azt az uniós rendeletet, amely az úgynevezett idegenhonos özönfajok visszaszorítását szolgálja. Korábban pedig az akácot és az akácmézet hungarikummá nyilvánítottunk, Orbán Viktor miniszterelnök személyesen "kért kegyelmet" Brüsszelben az akác megmentéséért.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?