Május 2-ig lehet postázni a kérelmeket!

agrarszektor.hu
2011. május 2-áig nyújthatják be támogatási és egyben első éves kifizetési kérelmeiket azon tejtermelők, akik a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti intézkedések keretében többlet állatjóléti kötelezettséget vállalnak. A támogatás állategységre vetítve igényelhető - áll a Magyar Agrárkamara figyelemfelhívásában.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A tejtermelők 2011. május 2-ig adhatják postára kérelmüket a támogatásban történő részvétel érdekében. A kérelmeket az állattartó lakóhelye/székhelye szerint illetékes MVH kirendeltségre kell postai úton az MVH által rendszeresített formanyomtatványon benyújtani. 

Az állattartóknak nem elég az utolsó nap belekezdeni a kérelem kitöltésébe, mivel az illetékes Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi- és Élelmiszerlánc-biztonsági Igazgatóságának hatósági bizonyítványával is rendelkeznie kell. A kérelmek elbírálása pontrendszer alapján történik, amihez több papír alapú dokumentum is csatolható az állattartó részéről. Így az agrár-végzettséget igazoló dokumentum egyszerű másolata, a Tej Terméktanácsi vagy elismert tenyésztő szervezeti tagság igazolása, termelői csoporti (ágazati) tagság igazolása [D-0068-01 nyomtatvány], szaktanácsadóval kötött szerződés egyszerű másolata, ökológiai állattartás esetén az ökológiai tanúsító szervezet által kiállított igazolás. A végzettséget igazoló okirat másolatához szükséges csatolni a családi gazdaság nyilvántartásba vételéről szóló határozat másolatát vagy munkáltatói igazolást, vagy a társasági szerződés másolatát attól függően, hogy a végzettséggel rendelkező személy milyen jogviszonyban van a pályázóval.

Az ügyfél-azonosítási adatokra vonatkozó, támogatási jogosultságra vonatkozó, illetve a támogatási kérelem pontozásához szükséges adatok és dokumentumok tekintetében a támogatási kérelem benyújtására rendelkezésre álló határidő leteltét követően hiánypótlásra nincs lehetőség.

Figyelemmel kell lenni a kérelmezőnek arra, hogy legkésőbb a kérelem benyújtásával egyidejűleg, bankszámla száma, kkv kódja bejelentésre kerüljön.

Az MVH érdemi vizsgálat nélkül utasítja el a kérelmet, ha azt

  • nem a jelen közleményben erre rendszeresített nyomtatványon;
  • nem a megadott határidőben nyújtották be,
  • nem az igény érvényesítésére jogosult nyújtotta be, vagy
  • a kérelmező legkésőbb a kérelem benyújtásával egyidejűleg sem jelenti be az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe a fizetési számlaszámát, illetve ha; a kérelem főlapját a kérelmező nem hitelesíti eredeti aláírásával.

A támogatás alap és kiegészítő támogatásból, illetve az ügyleti költségek megtérítéséből áll. Az alaptámogatás igénybevétele esetében a kérelmezőnek minden az alaptámogatás körébe tartozó kötelezettséget vállalnia kell, míg a kiegészítő támogatás esetében a kötelezettségek választhatók.

Az alaptámogatás akkor igényelhető, ha az állattartó
a) az állatsűrűségre,
b) a gondozói felügyeletre,
c) a kockázatkezelésre, és
d) a fejési technológiára és a preventív beavatkozásokra
meghatározott kötelezettség mindegyikét vállalja.

Kiegészítő támogatás akkor igényelhető, ha az állattartó
a) a paraziták elleni védekezésre,
b) a természetes körülmények biztosítására vagy
c) a takarmányozásra
meghatározott kötelezettséget vállal.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?