Sajtóközlemény: Ősszel is folytatódik az EU Élelmiszersegély Program

agrarszektor.hu
Az EU Élelmiszersegély Program keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH) szerződött segélyszervezetek szeptember végén, október elején folytatják az élelmiszerek eljuttatását a rászorulók részére. Az adományokból mintegy 2 600 településen, közel 1 millió ember részesülhet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszersegély Programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szervezi. Az országos program keretében az uniós forrásból előállított élelmiszereket az MVH-val szerződött segélyszervezetek juttatják el a magyarországi rászorultak részére.

A Program koordinálását végző MVH-val szerződésben álló négy segélyszervezet, a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, egyéb élelmiszerek mellett liszt, tészta és keksz szétosztását kezdi meg szeptember végén és október elején a nehéz körülmények között élők részére. A tavaszi-nyári élelmiszerosztásokat követően ismét az EU által finanszírozott segélycsomagokhoz juthatnak az arra rászorulók. Az élelmiszereket előállító vállalkozásokat az MVH közbeszerzés útján választotta ki, a 2011-es II. forduló nyertes feldolgozói befejezték az élelmiszerek beszállítását, 5 868 tonna élelmiszer került a segélyszervezetek raktáraiba. A szigorú laboratóriumi minőségi ellenőrzések az élelmiszereket megfelelőnek találták, így az osztások megkezdését a II. fordulós termékek esetén is engedélyezte a Hivatal.

Az élelmiszerek kiosztásában a programban résztvevő közel 2 600 település önkormányzata is jelentős munkát vállal. A résztvevők körének bővítése érdekében azonban az MVH további települések jelentkezésére is számít. Amennyiben valamely település, vagy önkormányzat csatlakozni kíván az Élelmiszersegély Programhoz, további információkról az MVH honlapján található 63/2011. (IV.05) számú MVH közleményből tájékozódhat.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02