Július 16-ig nyújtható be kérelem a szőlőültetvény szerkezetátalakításhoz

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja a szőlősgazdák figyelmét, hogy a 161/2008. (XII. 18.) FVM-rendelet alapján 2013. április 1-je és július 16-a között nyújthatják be a szőlőültetvények szerkezetátalakításához és -átállításához kapcsolódó támogatási kérelmüket. Támogatásban csak azok részesülhetnek, akik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által jóváhagyott egyéni tervvel rendelkeznek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Támogatás kizárólag abban az esetben vehető igénybe, amennyiben a kérelmező igazolt származású szaporítóanyagot használt fel. Ez lehet:

  • engedélyes árutermő iskolában előállított, hatóság által ellenőrzött, minősített ültetési anyag,
  • hatóságilag ellenőrzött, igazolt eredetű alapanyag felhasználásával, házi szaporító iskolában, saját célra előállított ültetési anyag, vagy
  • más uniós tagállamban előállított, a hazai minőségi előírásoknak minden tekintetben megfelelő ültetési anyag.

A támogatási kérelmeket a 12/2013. (I. 22.) MVH Közlemény alapján postai úton kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatóságához (1385 Budapest 62., Pf. 867.)

A támogatás csak akkor fizethető ki, ha az MVH helyszíni ellenőrzése megállapítja, hogy a támogatási kérelemben megjelölt egyes műveleteket teljes mértékben, szakszerűen elvégezték.

A támogatás kifizetésének határideje a támogatási kérelem benyújtása szerinti pénzügyi év október 15-e. Az MVH a kifizetéseket úgy teljesíti, hogy az adott pénzügyi év tekintetében az összes kifizetés átlaga a 12 500 euró/ha összeget ne haladja meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 13. 13:29