Súlyos felszólítást kapott Ukrajna a lengyelektől

Súlyos felszólítást kapott Ukrajna a lengyelektől

MTI
Robert Telus lengyel mezőgazdasági miniszter ukrán kollégájával, Mikola Szolszkijjal folyatott szerdai online megbeszélésén arra szólította fel Kijevet, hogy vonja vissza az ukrajnai gabonaimportra vonatkozó varsói embargó miatt a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) benyújtott panaszát.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A gabonát illetően szilárd az álláspontunk. Ukrajnából származó gabona nem léphet be a lengyel piacra. Ez a panasz alaptalan

- idézte a lengyel PAP hírügynökség Telust.

Az ukrán agrártárca a honlapján közzétett közleményében azt írta, hogy megvitatták a Lengyelországba irányuló mezőgazdasági exportra vonatkozó ukrán cselekvési tervet is, különös tekintettel az ukrán kormánynak a mezőgazdasági vállalkozói engedélyek kiadására vonatkozó új eljárására. Megállapodtak, hogy egy hét múlva ismét visszatérnek erre a kérdésre.

Szolszkij emellett közölte, hogy a következő napokban Ukrajna, Lengyelország és Litvánia mezőgazdasági miniszterei háromoldalú találkozót tartanak az állategészségügyi ellenőrzések átadásáról az export célországnak a Lengyelországon keresztüli tranzit javítása érdekében. Az ukrán agrárminiszter kifejtette, hogy hasonló eljárásról kell megállapodni a Németországba irányuló mezőgazdasági termékek lengyel területen keresztüli tranzitjára vonatkozóan is. Emlékeztetett arra, hogy augusztusban egy ilyen ellenőrzési mechanizmusról született megállapodás Magyarországgal és Szlovákiával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?