Több száz milliós uniós támogatást kapott az Agrofeed és a Széchenyi István Egyetem

Több száz milliós uniós támogatást kapott az Agrofeed és a Széchenyi István Egyetem

agrarszektor.hu
Támogatásra érdemesnek ítélte a GINOP-2.2.1-18 "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című pályázati felhívás keretében az Agrofeed Kereskedelmi Kft. és konzorciumi partnere, a Széchenyi István Egyetem által benyújtott támogatási kérelmet a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője. A konzorcium 747,2 millió forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert, tudhattuk meg az Agrofeed Kft. közleményéből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A GINOP-2.2.1-18 "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című pályázati felhívás keretében az Agrofeed Kereskedelmi Kft. és konzorciumi partnere, a Széchenyi István Egyetem által benyújtott támogatási kérelmet a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője támogatásra érdemesnek minősítette. A GINOP-2.2.1-18-2020-00024 azonosító számú pályázat keretében a konzorcium 747,2 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projektben különféle takarmány-alapanyagok értékének növelése érdekében olyan innovatív, nedves fermentációs technológiát adaptálnak és fejlesztenek tovább, mellyel a gazdasági haszonállatok termelési és állategészségügyi státusza javítható.

A három éven átívelő projekt célja olyan speciális nedves fermentációs eljárás honosítása és továbbfejlesztése, mellyel kevésbé értékes takarmány-alapanyagok tartósítása és feltárása végezhető el. A végtermék takarmányozási és piaci értéke jelentősen, akár 20-40%-kal növekszik és jóval értékesebb lesz a kiindulási alapanyagokhoz képest. A fermentált takarmányokban javul a bennük lévő fehérjék és makroelemek biológiai elérhetősége.

Az innovatív fermentációs technológia fejlesztés eredményeként a konzorciumvezető cég számára olyan hozzáadott értékkel rendelkező, piaci értékesítésre alkalmas kiegészítő takarmányok előállítására nyílik majd lehetőség, melyek többféle gazdasági haszonállat takarmányadagjában is felhasználhatók lesznek. A fermentált alapanyagok alkalmazása a késztakarmány-gyártóknak, a nagy- és kisüzemi állattartó telepeknek segítséget nyújthat az állati termék-előállítás ökonómiai mutatóinak javításában, valamint az antibiotikum-felhasználás csökkentésében.

Ennek szakmai alátámasztására a konzorciumi tagok a fejlesztés során elvégzik a szükséges állatkísérleteket. A projekt keretében az Agrofeed Kft. saját beruházásként Szalkszentmárton telephelyen nedves fermentációs üzemet létesít, laborfejlesztést hajt végre, melynek köszönhetően munkahelyet tud megőrizni, és további 2-3 db új munkahelyet teremt.

A projektről bővebb információ az Agrofeed Kft. oldalán található.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?