Fontos hírt kaptak az állattenyésztők: ez sok magyart érinthet

Fontos hírt kaptak az állattenyésztők: ez sok magyart érinthet

agrarszektor.hu
A tenyészkoca állatjóléti támogatással kapcsolatban adott ki fontos közleményt a Magyar Államkincstár. A tenyészkoca állatjóléti támogatása igénybevételének feltételeiről szóló 7/2015. (III. 11.) FM rendelet alapján a ezen állatok tartása során az előírásokon túlmutató kötelezettségvállalás ellentételezésére vissza nem térítendő állami támogatás vehető igénybe.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A támogatás alapját az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerben (a továbbiakban: FELIR) a sertések jelöléséről, valamint Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszeréről szóló 83/2015. (XII. 16.) FM rendelet (a továbbiakban: Sertés-ENAR rendelet) előírásai szerint nyilvántartott tenyészkoca létszám szerint, a sertéságazati területi felelős által a FELIR-ből az ENAR-szám alapján kiállított dokumentum alapján meghatározott tenyészkoca létszám alapján számított állategység képezi. A támogatás állategység alapján tevékenységenként igényelhető, a tenyészkoca egyedenként 0,5 állategységnek felel meg - írta meg a MÁSZ.

Forrás: Magyar Állattenyésztők SzövetségeForrás: Magyar Állattenyésztők Szövetsége

Mit kell tudni a benyújtandó dokumentumokról?

A kifizetési kérelmet, valamint a kérelemre indult eljárás során minden dokumentumot elektronikusan, az alábbi honlapon keresztül, Központi Azonosítási Ügynök szolgáltatással történő azonosítást követően elérhető elektronikus felületen keresztül kell benyújtani. Egy igénylő egy tárgynegyedévre vonatkozóan kizárólag egy kifizetési kérelmet nyújthat be.

A kifizetési kérelem Központi Azonosítási Ügynök szolgáltatással történő azonosítást követően elérhető elektronikus felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon a 2024/2025. támogatási év

  • az I. tárgynegyedévre 2024. július 1. 09:00:00 és július 31. 23:59:59 között;
  • a II. tárgynegyedévre 2024. október 1. 09:00:00 és október 31. 23:59:59 között;
  • a III. tárgynegyedévre 2025. január 1. 09:00:00 és január 31. 23:59:59 között;
  • a IV. tárgynegyedévre 2025. április 1. 09:00:00 és április 30. 23:59:59 között lehet benyújtani.

A kifizetési kérelem benyújtására vonatkozó határidő jogvesztő. A kifizetési kérelem módosítására a Támogatási törvény rendelkezéseire figyelemmel minden tárgynegyedév esetében legkésőbb a kifizetési kérelem benyújtási határidő végéig van lehetőség.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Mit tudnak a legújabb kalászos fajták? (x)

Napjainkban a kalászos termesztés kapcsán leggyakrabban elhangzó kulcsszavak: a stressztűrés, a stabilitás, a prémium minőség, a magasabb szintű betegség-ellenállóság és a technológiai rugalmasság.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?