Nagy sikere van az agrárképzésnek itthon: ezek a legnépszerűbb szakok

agrarszektor.hu2024. szeptember 23. 17:27

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem öt képzési központjában összesen mintegy ötven szakirányú képzése között válogathattak azok a diplomával rendelkező hallgatók, akik lépést kívánnak tartani a legújabb és legmodernebb ismeretekkel. A MATE szeptemberben induló továbbképzéseire mintegy négyszázan adták be jelentkezésüket. Közülük összesen 374-en kezdhették meg az őszi félévet.

A tavalyi évhez képest közel 10 százalékkal emelkedett az általános és pótfelvételi eljárásokban jelentkezők száma a MATE szakirányú továbbképzéseinek vonatkozásában. A már több éves múltra visszatekintő továbbtanulási lehetőségek közül kiemelkedik a Közoktatási vezető és pedagógus-szakvizsga, ahol megduplázódott a képzésre felvettek száma - írja a MATE közleményében. Töretlen népszerűségnek örvendek az ebtartás és -tenyésztés teljes folyamatára felkészítő Kynológus, illetve Precíziós mezőgazdasági szakmérnöki és a Növényvédelmi szakmérnöki szakirányú továbbképzések is. Utóbbi esetében mintegy 20 százalékkel nőtt a felvettek száma.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
növényvédelem, továbbképzés, agrároktatás, agrár-felsőoktatás, precíziós-gazdálkodás, jelentkezés, szakmérnök, magyar-agrár-és-élettudományi-egyetem, mate,