Lépjen szintet egy új Monosem vetőgéppel (x)

PR2024. október 7. 09:20

Napjainkban a gazdálkodás során sok tényező befolyásolja az eredményességet, az egyre szélsőségesebb időjárás, a világpiaci viszonyok a terményfelvásárlásban, az inputanyagok árának hektikus alakulása, a technikai fejlesztések gyorsasága újabbnál-újabb kihívásokat jelentenek a gazdáknak. DE! Van egy dolog, ami több, mint 75 éve állandó, és ez nem más, mint: a „két M elve”: Monosem Minőség!

A KITE Zrt. előrendelési akciót hirdet 6 soros szemenkénti vetőgépekre, minden gazdálkodó részére – kis- és közepes gazdaságtól a nagygazdaságokig – kínál megoldást az egyik, ha nem a legfontosabb feladat megoldására, a szemenként vetésre. Cégünk arra törekszik, hogy olyan gépet biztosítson előrendelésre, ami adott esetben a termelő minden kérdésre választ ad.

1. Monosem NG Plus 4 lánchajtású, 6 soros, szimpla vázas szemenkénti vetőgép

Az NG Plus 4 vetőelem lánchajtású, normál feszítőrugókkal és paralelogramma karral van szerelve, 150-180 kg csoroszlyanyomással, 4-10 km/h vetési sebesség mellett hagyományos talajművelési rendszerekbe ajánlott. A jóval költséghatékonyabb bérgépet igénybe vevő – nem összekeverendő a bérmunkával – gazdálkodók számára ott van a bizonytalanság, hogy mikor érnek oda annak érdekében, hogy „időben elvessék a jövő sikerét”.  Napjainkban egy 6 soros vetőgép napi bérleti díja közelítheti a 150.000 Ft-ot. Abban az esetben, ha egy gazdaságnál 5-6 nap áll rendelkezésre a vetési munkák elvégzésére, már érdemes elgondolkodni egy új gép vásárlásán. Vetőgéppel minimum 8-10 évre tervezünk, ha minden tényezőt számba veszünk 10-12 nap van tavasszal az ideális időben történő vetésre, így a saját terület elvetését követően még akár bérmunka vállalása is lehetséges, ami még inkább hozzájárul a beruházásunk megtérüléséhez.

2. Monosem NG Plus M lánchajtású, 6 soros, segédvázas szemenkénti vetőgép

A meglévő osztott műtrágyatartályos vetőgép cseréjére ajánljuk kifejezetten azon gazdálkodók számára, akik a vetéssel egy menetben kívánják kijuttatni a műtrágyát. Az NG Plus M egy lánchajtású vagy opcióban elektromos vetőelemmel szerelhető vetőgép, amelynek alapja az NG Plus 4. Az alap gépre erősített feszítőrugók, rövid paralelogramma kar, Monoshox lengéscsillapító került felszerelésre. Mintegy 180-250 kg csoroszlyanyomással hagyományos és forgatás nélküli talajművelési rendszerekbe megbízható típus, 4-12 km/h vetési sebesség mellett. Megvan a lehetőség arra, hogy akár „hibrid” hajtású vetőgépet rendeljünk, ami azt jelenti, hogy lehet a vetőelem és a granulátumszóró elektromos, amíg a műtrágyaadagoló lánchajtású és fordítva.

3. Monosem NG Plus ME elektromos hajtású, 6 soros segédvázas szemenkénti vetőgép

Kifejezetten azon gazdálkodók számára, akik a korábbi „hibrid hajtású” – elektromos vetőelem, lánchajtású műtrágya- vagy granulátum-kijuttató – vetőgépet cserélnék egy kompakt „teljesen elektromos” gépre. Elektromos hajtású vetőelem, erősített, feszített rugókkal, rövid paralelogramma karral és a Monoshox lengéscsillapítóval szerelt, 180-250 kg csoroszlyanyomással, 4-12 km/h vetési sebesség mellett hagyományos és forgatás nélküli talajművelési rendszerekbe ajánlott. A bérmunkát végzők számára nagy segítséget jelenthet a gép, ugyanis minden beállítás a traktorfülkéből elektromos leforgatással elvégezhető, így az egyes gazdálkodóknál elvégezett vetésekhez a gazda által biztosított különböző típusú műtrágyák, granulátumok, vetőmagok gyorsan és kényelmesen leforgathatók.

4. Monosem ValoTerra elektromos hajtású, 6 soros, segédvázas szemenkénti vetőgép

A legújabb fejlesztésű Monosem vetőelem, 980 literes – szilárd műtrágya kijuttatására alkalmas – központi tartállyal szerelt vetőgép. A ValoTerra vetőelemben a korábbi fejlesztésű NG Plus és NX vetőelemek által szerezett tapasztalatokat ötvözték. A vákuumos rendszerű adagolóelem továbbra is alumíniumból készül, a vetőtárcsa mérete kisebb lett, de cserébe vastagabb. 2025-től elérhető a kefés maglehordóval rendelhető ValoTerra Ultimate, amennyiben valaki az ejtőcsöves technikát leváltaná. A vetőelem robusztus felépítésű, a piacon egyedülálló 450 mm átmérőjű nyitócsoroszlyák és a 200-325 kg csoroszlyanyomás lehetővé teszik a nagy sebességű, 4-16 km/h vetést, emellett – opcióban csipkés – tömörítőkerekek biztosítják a magárok zárását. Hagyományos forgatás nélküli talajművelési rendszerekbe és direkt vetés esetén is használható. A granulátumadagoló is új helyre került, a 70 literes vetőmagtartály mögött kapott helyett, mintegy 20 literes térfogattal, szintén soronként elektromotorral szerelve, épp úgy, mint a vetőelem vagy a szilárdműtrágya-kijuttató. Összességében egy egyszerű, jól megszokott, felhasználóbarát, Monosem szabadalmakkal ellátott gépről beszélhetünk.

Monosem NG Plus 4

nettó 24.950 EUR-tól

Monosem NG Plus M

nettó 33.950 EUR-tól

Monosem NG Plus ME

nettó 39.950 EUR-tól

Monosem ValoTerra

nettó 48.950 EUR-tól

Az előrendelés 2024.10.31-ig, illetve a készlet erejéig érvényes, az időközbeni árváltozás jogát fenntartva!

 

További részletekért forduljanak bizalommal a KITE Zrt. területileg illetékes gépértékesítő kollégáihoz!

(x)

Címlapkép forrása: Egyéb
Címkék:
vetőgép, kite zrt,