AGRYA - Vesd Bele Magad! program 2012-ben is

agrarszektor.hu
A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) 2012-ben is meghirdeti népszerű, általános iskolásoknak szóló akcióját, a Vesd Bele Magad! Programot.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A mozgalom keretében a diákok különféle vetőmagokat kapnak, hogy saját zöldségeket, például borsót, répát, retket neveljenek.
A program célja, hogy minél több kisiskolás megismerje a helyben előállított termékek jelentőségét. Tavaly 17 általános iskola 2000 diákja ízlelhette meg saját kiskertjének termését, majd számolt be tapasztalatairól a www.vesdbelemagad.hu honlapon. A szervezet versenyt is hirdetett az osztályok között, melynek győztese, a Boglári Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda csapata háromnapos osztálykirándulást nyert.

A kezdeményezést a Vidékfejlesztési Minisztérium is támogatja, hiszen a program a vidéki életmódot, a helyi termelést népszerűsíti. A fiatalok olyan növényeket kapnak, amelyek nem kényesek, termesztésük nem igényel szakismereteket, így igazi sikerélményük lehet a kertben. Az AGRYA idén is várja azon általános iskolák jelentkezését, amelyek vállalják, hogy megszervezik a vetőmagcsomagok kiosztását, tájékoztatják a szülőket a program céljáról, és a kijelölt kapcsolattartó segítségével rendszeresen beszámolnak az akció helyi lebonyolításáról.

A jelentkezési lapokat 2012. február 10-ig várják az AGRYA munkatársai a 1138 Budapest, Váci út 134/C VI/28. postacímre, faxon a 061/3200429-es számra vagy a vesdbelemagad@agrya.hu e-mail címre.

A felhívás és a jelentkezési lap innen letölthető.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06