Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A kíméletes leölési módszerek képviselhetik az úgynevezett etikus étkezés következő szintjét - állítja az Animal Justice Canada nevű állatvédő szervezet, amely az állatok jogai és a "humánus" leölési módszerek mellett kampányol. Azt állítják, hogy Kanadában leölésük előtt az állatokat olyan szélsőséges körülmények közé kényszerítik, amelyek miatt akár 52 órát is utazhatnak étlen, szomjan és pihenés nélkül. Ráadásul nagyon sok állat megsérül és elpusztul a túlzsúfoltság és a tolakodás miatt. A szervezet szerint az Európai Unióban jobban bánnak az állatokkal, mivel például a szállítási időtartam maximum 8 óra lehet.
A változtatás szükségességét jelzi, hogy Kanadában vannak olyan éttermek, amelyek már csak kíméletesen leölt állatokat vesznek meg. Fontosnak tartják, hogy csak olyan állat húsa kerüljön a fogyasztók elé, amely a leölése előtt pihent, illetve gyorsan és fájdalommentesen ölték le. Egyes kanadai vágóhidak úgy próbálnak eleget tenni a legújabb igényeknek, hogy leölésük előtt kifejezetten szarvasmarháknak készült nyugtató zenét hallgattatnak az állatokkal.
Tény ugyanakkor, hogy a humánus módon felnevelt és leölt állatok húsa drágább. Bár ezt még sokan nem tudják megfizetni, szakértők szerint egyre nagyobb lesz az igény az ilyen húsok iránt.