Ezek a legnépszerűbb ősi vadászati módok Magyarországon

agrarszektor.hu
A hagyományőrző vadászati módokat népszerűsítették Csongrádon a "III. Hagyományos vadászati módokat és eszközöket népszerűsítő vadásznap és konferencia"-n.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Agrárminisztérium, a Csongrád Városi Önkormányzat és a Diana Lövészegylet támogatásával szervezett eseményen Farkas Sándor, az agrártárca miniszterhelyettese kiemelte, hogy Magyarország történelmi múltja és kultúrája folytán a hagyományos vadászati módok igen széles tárházát képes felkínálni nemcsak a hazai, de a külföldről érkező vadászok számára is - írja közleményében az Agrárminisztérium. Ide tartozik a solymászat, az íjászat, az elöltöltős fegyveres vadászat és az agarászat. Ezek a hagyományos vadászati módok a vadászati törvény 2015-ös módosításával kaptak teret Magyarországon.

A solymászat elismert, hagyományos vadászati mód, hungarikum és felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájára is - fogalmazott Farkas Sándor. Emlékeztetett: a Kárpát-medencében 150-160 solymász található, akik körülbelül 300 sólyommal foglalkoznak. Emellett a nagy felkészültséget, gyakorlati tudást és türelmet igénylő vadászíjászat szintén nagy népszerűségnek örvend. Az agarászat pedig, egyike a legősibb magyar vadászati módoknak, mely az utóbbi évtizedekben kezdett feledésbe merülni. Egy 2016-os törvénymódosítás azonban hozzájárul a magyar agár, mint őshonos vadászkutyafajta megmentéséhez - tette hozzá. 

Címlap kép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?