Veszélyes vadak zaklatják a magyar lakosokat: mindenki tehetetlen

Veszélyes vadak zaklatják a magyar lakosokat: mindenki tehetetlen

agrarszektor.hu
A Balaton északi és déli partján is egyre "beljebb" merészkedik a vaddisznó, a róka és a sakál. Ennek oka, hogy az állatoknak beszűkült az életterük, a déli parton az autópálya tereli őket a településekre, míg az északi parton már belterületi vadászat van bizonyos helyrajzi számú ingatlanokon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egyre beljebb merészkednek a Balaton északi és déli partján a vaddisznók, a rókák és a sakálok - írja a somogyi Sonline.hu-ra hivatkozva az Infostart. Balatonlellén egy fizetett, hivatásos vadász tartja rendben a terepet, ő lakott területen kívül kilőhet bármilyen vadat, amik - őzek, szarvasok, rókák - egyébként jellemzően Balatonszemes, illetve Balatonboglár felé tűnnek fel az állatok - mondta Kenéz István balatonlellei polgármester. Hozzátette, mennének a vadak békésebb vidékekre is, de az autópálya elvágja az útjukat Somogy megye belső részei felé.

Forrás: MTI Fotó: Kovács Attila

A balatonfenyvesi polgármester, Lombár Gábor a teraszáról zavarta el a sakált nemrég. Szerinte az a baj, ami egyébként a lellei helyzetből is következik: lakott területre kilövési engedélyt szerezni igen nehéz. Lombár Gábor szerint ráadásul bár megoldás lehetne a csapdázás, de a kint hagyott ételmaradékokra egyszerűen bejönnek a településekre.

Balatonboglár rókafellegvár. Mészáros Miklós polgármester a csapdázás híve, de ő is elismeri, hiábavaló a próbálkozás. Az északi parti Balatonszepezd vezetője a vaddisznók jelenléte miatt keserű. Szerint széles körű összefogás kellene a rendőrség, az önkormányzatok, a vadászok és a helyiek részvételével. Révfülöpön nem várnak senkire: január 13-ig belterületi vadászat van bizonyos helyrajzi számú ingatlanokon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06