Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Zászlós Tibor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta: a támogatások megszüntetése tragikus következményekkel járna és a legtöbb uniós tagállam azonnali tiltakozását vonná maga után. Az európai uniós források és a nemzeti kiegészítés elvonásával a gazdák nagy része kénytelen lenne felhagyni az állattenyésztéssel, aminek az azonnali áruhiányon és az élelmezésbiztonság megrendülésén kívül számos beláthatatlan hatása lenne a nemzetgazdaságra. A fogyasztási szokásokat nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni, főként az emberi szervezetet, amelynek a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szüksége van állati fehérjékre. Az európai állati termékek előállítása a világon a legszigorúbban ellenőrzött, minőségük pedig a legjobb. A vörös húsok, a tojás, a tej és tejtermékek egészségre gyakorolt állítólagos káros hatását egyre több tudományos tanulmányban cáfolják.
A társadalom nagyobbik része egyébként a környezettudatos minőségi táplálkozás híve, amelynek a növényi és állati fehérjék fogyasztása egyaránt nagyon fontos. A szakember, mint fogalmazott, a járvány és a szomszédban dúló háború után az európai fogyasztóknak nem biztos, hogy az lenne a legnagyobb vágya, hogy alternatív fehérjeforrásokra álljanak át. Sőt, épp ellenkezőleg: a válságok idején bekapcsol az emberek túlélési ösztöne, és azokat az élelmiszereket kezdik felhalmozni, amelyek az elmúlt évszázadokban is bizonyítottak. Az elmúlt időkben rengeteg kezdeményezés indult az állati fehérjék helyettesítésre, elég, ha csak a rovarfehérjékre vagy a műhúsokra gondolunk. Zászlós Tibor úgy véli, ezekkel az a baj, hogy nem tudni, fogyasztásuk hosszú távon milyen hatással van a szervezetre. Éppen ezért a különböző húsok - legyen szó fehér vagy vörös húsokról - még hosszú ideig velünk maradnak.
- írja a lap.