Fontos hírt közöltek a madárinfluenzáról: ezt mindenkinek tudnia kell

Fontos hírt közöltek a madárinfluenzáról: ezt mindenkinek tudnia kell

agrarszektor.hu
A madárinfluenza járványügyi helyzet kedvező alakulásának köszönhetően, dr. Pásztor Szabolcs országos főállatorvos visszavonta a baromfik zártan tartására vonatkozó előírást. Azonban továbbra is érvényben marad a zártan etetés és itatás kötelezettsége, valamint a járványvédelmi minimum feltételek betartása.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma április vége óta nem mutatott ki újabb madárinfluenza-fertőzést baromfikban. A járványhelyzet pozitív alakulása miatt az országos főállatorvos június 20-án megjelent, 1/2024. számú határozatában eltörölte a baromfik kötelező zártan tartásának országos előírását. Fontos, hogy a további szabályok érvényben maradnak: az állattartóknak változatlanul be kell tartaniuk a járványvédelmi minimum feltételeket, így minimalizálva annak kockázatát, hogy a madárinfluenza betegség újból megjelenjen hazánkban. Emellett a zártan etetést és itatást előíró rendelkezések sem változnak, valamint a takarmányt is zárt helyen szükséges tárolni - írja a Nébih.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?