Nem akármilyen bajnokságot rendeztek Bábolnán: mutatjuk a részleteket

Nem akármilyen bajnokságot rendeztek Bábolnán: mutatjuk a részleteket

agrarszektor.hu
Az Akhal-teke Lótenyésztők Magyarországi Egyesülete szervezésében találkoztak július 12-13-14-én a fajta tenyésztői és kedvelői Bábolnán. Mindezt azért, hogy kiválasszák a legszebb európai méneket és kancákat. 2017 után immár másodszor került sor akhal-teke küllemi Eb-re hazánkban.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Hemra Ammannazarov, Türkmenisztán bécsi nagykövete és dr. Nagy István agrárminiszter, a rendezvény fővédnöke. A rendezvényre 11 országból 59 lovat neveztek, amelyeket korcsoportok és nemek szerinti kategóriákban bírálták a VNIIK (Összoroszországi Lótenyésztési Kutató Intézet, az eredő törzskönyvet vezető intézmény) képviselői. A lovak nemcsak kézen vezetve kerültek bemutatásra a szombati show-n, hanem vasárnap szabadonugró szám is volt a fedeles lovardában, majd ezt követően díjlovaglásban (A6 kategóriában) mérte össze tudását a 16 versenyző - írja a MÁSZ.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az Európa Champion és a reserve Európa Champion címet is egy-egy magyar tulajdonú ló nyerte, előbbit dr. Kocs Mihály Opra nevű pej kancája, utóbbit dr. Börcsök Ádám saját tenyésztésű Celestina Shung nevű fiatal cremello kancája. A Sport Reménység címet Sasa Mutic szlovén tenyésztő Dofin nevű, dagesztáni tenyésztésű sárga ménje kapta, aki megnyerte a szabadonugrót és díjlovaglásban is helyezve volt. A Tenyésztési Reménység címet Somogyvári Anett aranypej ménje, a minden kategóriában kiválóan teljesítő türkmén tenyésztésű Amurgi nyerte el.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 15. 06:03