Ukrajna máris átvenné az uniós állatjóléti szabályokat?

agrarszektor.hu2024. október 3. 15:01

Az ukrán mezőgazdasági miniszterhelyettes, Tarasz Viszockij kiemelte az állatjólét fontosságát egy online konferencián, amelyet a mezőgazdasági állatok világnapja alkalmából rendeztek. Viszockij hangsúlyozta, hogy az állatjólétet az ukrán mezőgazdasági ágazat "legfőbb prioritásává" kell tenni - közölte a Bukvy.org.

Viszockij szerint az országnak "világos képet" kell alkotnia arról, hogy mind az államnak, mind a vállalkozásoknak milyen gyakorlati lépéseket kell tenniük az uniós normák teljesítése érdekében. A kormány feladataként jelölte meg, hogy "iránymutatásokat és prioritásokat" dolgozzon ki az állatjóléti elvek átvételéhez, biztosítva ezzel, hogy az ukrán mezőgazdasági termelők a leghatékonyabban tudják megvalósítani ezeket a gyakorlatokat.

A konferencián elhangzott, hogy Ukrajna szeptemberben elindította az egységes kisállat-nyilvántartást, amely lehetővé teszi a tulajdonosok számára háziállataik regisztrációját és elektronikus állatorvosi útlevél igénylését.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
eu, ukrajna, állatvédelem, szabályozás, állattartás, európai-unió, állatjólét, uniós-szabályozás, uniós-előírás, állattanyésztés, ukrajna mezőgazdasága,