Őrület, mekkora halat fogtak Magyarországon: ilyet még nem láttál

agrarszektor.hu2024. október 11. 19:28

A napokban Magyarországon fogták ki a világ legnagyobb tőpontyát, mely 47,39 kilót nyomott. A Balatonedericsen fellelhető Euro Aqua Lake tóban több nagyobb méretű ponyt is megtalálható, ezért nagyon népszerű a gigapontyokra vágyó horgászok körében.

Magyarországon fogták ki a világ legnagyobb tőpontyát: A lengyel horgász, Kacper Stepien 47,39 kilós tőpontyot akasztott meg a Balatonedericsen található Euro Aqua Lake tavában. A horgásztó üzemeltetői is nagy örömmel fogadták Kacper fogását, és hangsúlyozták, hogy továbbra is azon dolgoznak, hogy ez a Balaton-felvidéki vízterület a gigapontyokra vágyó horgászok kedvenc helyszíne maradjon - adta hírül a Pecaverzum.

Kacper már évek óta horgászik az Euro Aqua Lake-en, és régóta dédelgetett álma volt, hogy egyszer egy 40 kilogramm feletti halat fogjon. Kitartása végül elképesztő eredményt hozott, hiszen a célját messze túlszárnyalva, egy több mint 47 kilós óriást sikerült kifognia. A horgásznak a másik, Balatonedericsen kifogott halával sem kellett szégyenkeznie, hiszen még az álomponty előtt egy 35 kilós példánnyal vívott hatalmas csatát. Miután visszaengedte, a másik botján is kapása volt, és egy heroikus küzdelem után sikerült kifárasztania a 47 kiló feletti óriáshalat. Ezután azonnal értesítette a személyzetet, mivel tisztában volt vele, hogy egy igazán kivételes hal akadt a horgára. A világ legnagyobb pontya, egyben tükörpontya is az Euro Aqua Lake-ben él, 2018. november 23-án került partra 51,2 kilósan.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
ponty, horgászat, magyarország, lengyel, rekord, horgász, világrekord, , világ, legnagyobb, tőponty,