Ez nagy lépés: jönnek a növényi alapú kutyaeledelek?

agrarszektor.hu2024. október 26. 08:15

A növényi alapú emberi élelmiszerekről ismert Modern Plant Based Foods terjeszkedni akar az állateledelre, és felvásárolta az AnimalKind kutyaeledel-gyártót. A lépés eredményeként hús- és tejpótlók terjedhetnek el a kisállatoknak szánt eledelben is - írja a Pet Food Industry.

A Modern Plant Based Foods lezárta az AnimalKind, egy Richmondban, Brit Columbia államban működő, növényi alapú állateledeleket gyártó vállalat felvásárlását az összes forgalomban lévő értékpapír megvásárlásával.

A Modern Plant Based Foods egy kanadai élelmiszeripari vállalat Vancouverben, Brit Kolumbiában, amely növényi alapú termékek portfólióját kínálja, beleértve a hús- és tejmentes alternatívákat, leveseket és vegán snackeket.

Nagy lépés a növekedésben

Az akvizíciós megállapodás értelmében a Modern 4 millió törzsrészvényt bocsátott ki az AnimalKind részvényesei számára részvényenként 0,20 dolláros áron. Az akvizíció jelentős lépést jelent a Modern növekedési stratégiájában, és pozícionálja a vállalatot a bővülő növényi alapú állateledel-iparban. A Modern Plant Based Foods újra hangsúlyozta a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét, amelynek célja, hogy egészségtudatos, környezetbarát termékeket kínáljon mind a fogyasztók, mind a háziállatok számára.

Címlapkép forrása: Getty Images
Címkék:
felvásárlás, nagyvállalatok, vegán, állateledel, növényi-alapú-termék, vegán-életmód, növényi-alapú, növényi-alapú-hús, vegán-termék,