Örvendhetnek a borászok: megjött a brüsszeli engedély

agrarszektor.hu
Brüsszel engedélyezte a borászoknak, hogy feljavítsák mustsűrítménnyel boraikat. Erre azért van szükség, mert az idei évben olyan kevés volt a cukor a szőlőben, hogy a borokban kevés alkohol alakulna ki, mely azok eltarthatóságát és minőségét is rontotta volna.

Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia! 

Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.

AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!

Kistermelők és fiatal gazdák 50% kedvezménnyel regisztrálhatnak a rendezvényre! 

A Hegyközségek Nemzetközi Tanácsa hírül adta, hogy EU Bizottsága engedélyt adott a borkészítés szabályaitól való eltérésre, tíz kérvényező országnak, így a holland, brit, dán, belga, német, osztrák, szlovák, cseh, szlovén és magyar borászok az előírtnál nagyobb mértékben javíthatják fel termékeikben a cukorfokot.

Ez a rendelet minden 2010-ben szüretelt szőlő mustjára, részben erjedt mustjára és még erjedésben lévő új borára érvényes. Fontos, hogy ez a rendelet az Official Journal of the EU-ban történt kihirdetésre, és a hirdetmény megjelenését követő harmadik napon lép életbe. Ráadásul az így feljavított borokban az alkohol nem haladhatja meg a 12,5%-ot.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
Agrárium 2025
Hamarosan újra együtt az agrárszakma!
EZT OLVASTAD MÁR?